П`ятниця, 26.04.2024, 02:25 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2020 » Жовтень » 27 » Медіаграмотність  –  частина нашого життя
15:30
Медіаграмотність  –  частина нашого життя


             

           Бібліотеки є важливими суб'єктами медійно-інформаційної освіти: вони дають можливість розвитку в цьому напрямку всім членам суспільства. Наша бібліотека-філія №4  не виключення, вона долучилася до відзначення Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності - 2020, який у восьмий раз проходить у світі за ініціативою ЮНЕСКО. Тиждень  відбувається з 24 по 30 жовтня за темою: «Протидія дезінфодемії : медійна та інформаційна грамотність кожного і для всіх».

             

           В читальному залі  бібліотеки для широкого кола  читачів була організована книжкова виставка «Медіаграмотність для всіх». 
         

          27 жовтня відбулася цікава зустріч в бібліотеці  з молоддю нашого міста. Для них бібліотекарі організували урок з медійної  грамотності «Як захиститися від фейків та дезінформації?». Вони розповіли присутнім про  те, як впливає медіа на наше життя, а також про те, що існує багато типів маніпуляцій та як від них захиститися. Корисними виявилися і поради, які отримали старшокласники. Вони дізналися   про правила чотирьох перевірок, а саме:  потрібно перевіряти джерело, достовірність, надійність інформації, власників медіа, шукати інформацію на інших сайтах, тому, що не завжди отримана інформація відповідає дійсності і людина може опинитися в інформаційній бульбашці.  Додаткову   інформацію отримали старшокласники з відеоролику «Вплив медіа на наше життя». Цікавою була і дискусія після його перегляду.

         

        Молоді люди поділилися своїм досвідом, як власна точка зору може впливати на достовірність  та упередженість інформації, з  якими фейками в інформаційному просторі їм доводилося  зустрічатися в своєму житті. Потрібно всім пам’ятати, що треба контролювати інформацію та технології, щоб вони не контролювали нас. Давайте почнемо  робити це вже сьогодні!

          


 


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 264 | Додав: tetyana | Рейтинг: 3.5/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]