Четвер, 25.04.2024, 08:59 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Березень » 6 » Ми пам'ятаємо тебе, Тарасе
11:32
Ми пам'ятаємо тебе, Тарасе

          
       До вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка, популяризації творчої спадщини великого Кобзаря (1814–1861), українського поета, художника, мислителя в бібліотеці  для широкого кола користувачів підготовлено книжкову  виставку «Величний дар Шевченкового слова». Виставка представляє літературну та малярську спадщину Великого Кобзаря, життєвий і творчий шлях митця.
Виставка складається із трьох розділів. Перший розділ «Вічне слово Кобзаря» презентує літературну спадщину поета багатотомним виданням,  збірниками, та окремими творами Тараса Григоровича Шевченка.

       

     У другому розділі «Шляхами великої долі» представлені видання висвітлюють життєвий та творчий шлях Тараса Григоровича, його мандрівки різними куточками світу, спогади про Кобзаря, невідомі епізоди та цікаві факти із життя письменника.
       

     Третій розділ «Світова велич великого Кобзаря» демонструє альбоми, в яких представлено значну частину мистецької колекції творів Т.Г. Шевченка, рукописи його поезій, прижиттєві видання, меморіальні речі, що зберігаються в Національному музеї Тараса Шевченка. Книжкова виставка призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю.

                                 Запрошуємо до читання!

                                       


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 220 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]