Четвер, 25.04.2024, 21:20 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Травень » 7 » «Ми про війну з тобою книжку прочитали...»
12:06
«Ми про війну з тобою книжку прочитали...»

       
         Чи є майбутнє у нації, яка, завдячуючи байдужості, потроху забуває своє минуле, свідомо відрікається від історії свого народу, не бажає плекати дивосвіт пам’яті і спогадів у серцях юного покоління?.. Ні!… Адже, щоб по-справжньому любити свій рідний край, треба досконало знати його історію, пам’ятати всі сторінки життя своїх предків. А якщо врахувати те, що наша багатостраждальна прадавня українська земля особливо багата на визначні події, що відіграли вагому роль і у світовій історії, то виникає нагальна необхідність зберегти і донести ці глибинні спогади до свідомості якомога більшої кількості людей. Саме такі знання є своєрідним місточком, що єднає батьків з дітьми, дідусів з онуками.
    В історії  народів світу є події, які залишають глибокий відбиток у пам’яті людській. До таких подій, безумовно, слід віднести Другу світову війну.
   1941–1945… Лише тире розділяє ці дати, а в житті — понад 20 мільйонів загиблих, яких забрала війна та страшні сліди, які вона залишила. Територією України фронт прокотився двічі і перетворив на руїни та згарища 714 міст і 28 тис. сіл. Скільки горя, скільки страждань за цими цифрами… 

     
      До Дня Перемоги над фашизмом у Другій світовій війні працівники міської бібліотеки провели  голосні читання «В серцях і книгах – пам’ ять про війну», які були присвячені подвигу маленьких  героїв  війни. Бібліотекар Гук Л.П. презентувала  збірку «Медаль за  бій , медаль за труд»,  в обговорені  якої діти жваво прийняли участь.  Школярі дізналися про  реальні  документальні історії  участі хлопчиків та дівчаток, чиє дитинство минуло на фронті, у партизанському загоні та в заводському цеху. В ті страшні, болісні роки діти швидко ставали дорослими. У  тяжкий  для   країни час вони в свої десять - чотирнадцять років уже усвідомили причетність своєї   долі до долі своєї Батьківщини.

       Не забуваймо  про подвиг нашого народу  сьогодні і ми. Такі заходи служать справі виховання в дітях та молоді  патріотизму і любові до своєї Вітчизни і народу, показуючи живі приклади, гідні наслідування.

    


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 392 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]