Субота, 20.04.2024, 13:15 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Травень » 14 » Мов океан глибокого чуття…
08:18
Мов океан глибокого чуття…

     
     Перед  читачем, який вперше знайомиться з творчістю Василя Стефаника, постає питання: а що ж нового він знайде у книгах цього видатного українського письменника, чим він його збагатить, наснажить, здивує, чи принесе йому естетичне задоволення? В українську літературу Василь Стефаник  прийшов у кінці ХІХ століття, який заявив про себе сміливим і не завжди зрозумілим для багатьох свої сучасників пошуками свіжого слова, стилю, нових форм художнього сприймання та відображення дійсності.
    Саме  напередодні відзначення ювілейної  дати, присвяченій 150 - річчю з Дня народження видатного українського письменника Василя Стефаника бібліотекарями був підготовлений  та проведений бібліографічний огляд  «Моє слово». На захід були запрошені школярі  середнього шкільного віку, які познайомились з примірниками літератури, яка є на полицях нашої бібліотеки, а саме зі збірками новел та оповідань «Моє слово»,  «Кленові листки», романом «Хочу журавля», а також  з книгами літературознавчого характеру, які  розповідають про життєвий та творчий шлях письменника. Особливо зацікавила школярів книга Степана  Процюка із серії  «Автографи часу»,  яка називається  «Троянда ритуального болю». Цей психологічний роман є історією загадкового внутрішнього світу і харизми  Василя Стефаника. Його переслідувала троянда – символ життя і смерті. У його житті і творчості чорне та біле, нехтуючи безпекою, часто опинялися поруч.
     

     Проведений бібліографічний огляд став у нагоді для учнів, розширивши їх знання не тільки  стосовно тих творів, які вони вивчають у школі, але і познайомивши їх з багатим внутрішнім світом письменницьких страждань та історії загубленого кохання.


Нравится

Подібні новини:


Переглядів: 199 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]