Субота, 20.04.2024, 01:44 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Серпень » 10 » Мрія одна – мирна незалежна Україна
09:15
Мрія одна – мирна незалежна Україна

         
        З нагоди Дня Державного Прапору України та 30-ї річниці Незалежності України бібліотека організувала для своїх читачів книжкову виставку «Україна: від минулого до сьогодення», матеріали якої висвітлюють тривалий шлях, пройдений нашою державою, книги про символи національної та державної величі, а також захоплюючі розповіді, присвячені людям, які вплинули на розвиток боротьби за незалежність. В основу експозиції увійшла література, що підкреслює історичну самобутність української нації, усю важливість вшанування багатовікової історії українського державотворення. Входять до неї і твори істориків, які досліджували складний шлях становлення української незалежної держави.

       І розділ «Державні символи України» розповість про традиції використання нашим народом гербів, прапорів,гімнів протягом тисячоліть, а також містить матеріали про сучасні державні символи України: прапор, герб та гімн.
      ІІ розділ «Історія України – історія народу» познайомить читачів з історією нашої країни від найдавніших часів до наших днів. В цьому розділі можна  знайти і ілюстровані матеріали, такі, як «Ілюстрована історія України» Михайла Грушевського,  довідники для абітурієнтів та школярів, а також цікаві факти з історії держави, які відображають документи про тих, хто стояв біля витоків відродження нації: М.Грушевського, В.Винниченка, Д. Дорошенка та інших. Захоплюючою для любителів історії стане книга Юрія Сороки «100 важливих подій історії України», в якій зібрані позитивні події української історії, її перемоги. Книга розповість про незламних воїнів, творців, політичних діячів. Не менш цікавим и  для користувачів стануть і твори В. Солдатенко «1917 – 1920рр. Постаті» та Д.Яновського «Відомі історії нашої держави», які увійшли у серію «Проект «Україна».
         ІІІ розділ «Тої слави козацької повік не забудемо», присвячений періоду історії країни, який пов’язаний з козацькою добою. В цьому розділі можна знайти літературу про всіх гетьманів України, а саме: Мазепу, Павла Скоропадського,Богдана Хмельницького тощо. Особливий інтерес викликає монографія Тараса Каляндрука «Загадки козацьких характерників», в якій висвітлені малодосліджені сторінки історії. Видання містить унікальний ілюстрований матеріал, який зібраний з давніх та сучасних джерел. «Збірник козацьких літописів», розташований в цьому розділі – це ще одне унікальне видання козацької істографії, до якого входять:Густинський літопис, літопис Самійла Величка у 2-х томах та літопис Грабянки. Унікальність цього збірника в тому, що це    - документальні першоджерела періоду  з першої половини ХVІІ до ХVІІІ сторіччя, де значуще кожне слово.
        ІV останній розділ виставки «Роки, обпалені війною (1939 – 1945 ) ( 2014 - …) висвітлює унікальні матеріали періоду Другої світової війни 1939 - 1945 років, а також періоду України з 2014 року  до наших часів. Не залишать читача байдужими книги Євгена Положія «Іловайськ», нашого земляка, який живе у Покровську, Петра Гайворонського «Війна на Донбасі: Скельця калейдоскопа. Нотатки педагога».

             Всіх, хто цікавиться історією нашої країни запрошуємо до читання!


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 253 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]