Субота, 20.04.2024, 12:33 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Квітень » 21 » На Чорнобиль журавлі летіли…
08:15
На Чорнобиль журавлі летіли…

26 квітня 2015 року Україна, як і весь світ, відзначатиме 29 річницю з дня вибуху на Чорнобильській атомній станції. Ця трагедія увірвалася у життя людей лихим вітром і його навіювання відчутні ще й досі. За визначенням Організації Об’єднаних Націй подія стала «найбільшою ядерною катастрофою в історії людства».

Міжнародне агентство з атомної енергії викид 1 кілограму ядерного палива вважає трагедією, а у випадку аварії на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної станції його було викинуто, як свідчать підрахунки вчених, в атмосферу (як мінімум) 11 тон.

Подіям на Чорнобильській атомній станції наша бібліотека присвятила виставку-перегляд документальної та художньої літератури «Світ про Чорнобиль пам’ятає» для широкого кола читачів та провела інформаційну годину «І все перекреслив урановий атом» для учнів 6 класу ЗОШ № 8 (класний керівник Денисова Н.С.)

Школярі уважно слухали нову для них інформацію, обговорювали почуте, задавали питання. А перегляд відео з мережі Інтернет «Прип’ять – місто привид» та «Спогади про Чорнобиль» допоміг намалювати перед очима події 26 весняного травня. Методом відкритого мікрофону діти висловили свої думки з приводу почутого та побаченого і зробили висновок, що коли вони стануть дорослими, то будуть відповідально ставитися до проблем забруднення атмосфери ядерними викидами.

Спалах над Чорнобильською атомною станцією сліпучим сяйвом висвітлив кожного, хто працював і жив, хто був поряд з бідою в ту трагічну годину, хто віддав свою молодість, життя та здоров’я заради врятування людей і рідної землі.


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 841 | Додав: tetyana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]