Четвер, 18.04.2024, 08:40 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Березень » 19 » На крилах поезії
14:35
На крилах поезії

     
        Весняне сонечко засвітило, пробиваються перші пагінці свіжої зелені. Все це викликає у нас захоплення  і незвичні почуття. Так і поезія пробуджує людину, бо поезія – це життя, а воно розквітає весною, а для романтичних і обдарованих людей – це  стимул для написання поетичних творів, саме тому 21 березня в Україні святкують  Всесвітній день поезії.
       Позитивний образ поезії - справжнє сучасне мистецтво, відкрите людям, що розуміють необхідність читання. До Всесвітнього дня поезії Білицька бібліотека  презентує книжкову виставку «Дивосвіт поетичного дару», на якій представлені збірки  поетів Донеччини та наших земляків. 
      Перший розділ виставки: «З Донбасом у серці» об’єднав у собі  поезію Донеччини різних років. Серед них поезія: В. Сосюри, В. Руденка, Ю. Доценка, Г. Щурова, С. Жуковського та ін. І старше і нинішнє  покоління поєднує одне: любов до рідного краю, до Донбасу. 
     Другий розділ: «Добропілля – перлина Донбасу», який інформує про поезію Добропільських авторів. Представлені збірки:  «Крылья надежды», «На крыльях надежды», «Обретение крыльев». Найцінніша книга розділу – книга Володимира Подоляна «Слово про Добропілля», що побачила світ у 2009 році на верхівці значущої події – виповнення 150 років з часу виникнення міста Добропілля. 
       

      Третій розділ «Білицьке – моя маленька батьківщина». В цьму розділі зібрана поезія поетів – аматорів нашої малої батьківщини, яка здивувує  великою кількістю збірок віршів творчої спільноти  нашого міста.
      За чарівний світ віршованих рядків хочеться низько вклонитися поетам Добропільського краю, особливо учасникам клубу «Друкарська братія» на чолі з почесним громадянином міста Білицьке А.П. Копцовим. Працівники та користувачі бібліотеки щиро вдячні поетам – землякам за те, що вони намагаються, незважаючи ні на що, донести до своїх читачів найголовніше  - силу друкованого слова, жагу до життя та прославлення своєї малої батьківщини. Творчого натхнення, міцного здоров’я та всього доброго бажаємо вам у Всесвітній день поезії!  Зі святом!

                            


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 202 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]