Середа, 24.04.2024, 02:12 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Березень » 18 » Найсучасніше місце на Землі – БІБЛІОТЕКА!
14:51
Найсучасніше місце на Землі – БІБЛІОТЕКА!

                                   
       Бібліотека – філія №4 - сучасний, привітний, культурний, освітній інформаційний центр для мешканців міста. Бібліотеку люблять, тут завжди людно. 
    Наша Бібліотека - це бібліотека з інноваційними комп’ютерними технологіями, з креативними формами обслуговування, з сучасним ставленням до роботи. В бібліотеці відвідувач може не тільки отримати потрібні книги та періодичні видання, але й провести своє дозвілля, поспілкуватися з друзями, розгадати кросворди, пограти в настільні ігри, помалювати.
     Бібліотека робить те, що потрібно громаді саме зараз: організовує інформаційне обслуговування, налагоджує партнерство з громадськими організаціями, активно залучає дітей, молодь і літніх людей до книги, проводить масові заходи. Іде постійний пошук нових активних  форм роботи з книгою та користувачами  для формування культури особистості.
     Для нас важливо - отримати публічну оцінку нашої діяльності, щоб розвиватися й надалі, щоб чіткіше вловлювати і враховувати у своїй роботі читацький пульс, і продовжувати йти в ногу з часом.
       18 березня в міській бібліотеці зібралася доросла фокус -  група з представників освіти та культури «Сучасна бібліотека для сучасного користувача» з метою дослідження мотивації звернення до бібліотеки та її ресурсів, виявлення сильних та слабких сторін сучасної бібліотеки, що впливатиме на планування роботи, виявити пріоритети розвитку на майбутнє. 
Коротко про роботу бібліотеки через призму сучасності розповіла  завідуюча Краснопольська Т.В.

                            

Переглянули відео «Бібліотеки світу», яке підготувала бібліотекар Піщенко Н.В.Обговорили, чи сильно відрізняється наша бібліотека від європейських. Обміркували такі питання:
1) З якою метою найчастіше звертаєтесь до бібліотеки?
2) Якими бібліотечними послугами ви користуєтесь?
3) У чому перевага відвідування бібліотеки від самостійного пошуку матеріалу вдома?
4) За якою темою Ви могли б обов’язково відвідувати бібліотечні заходи?
5) Який внесок – подарована книга, організація гуртка, проведення засідань людей з певною зацікавленістю – або допомогу Ви могли б надати бібліотеці?
6) Чи задоволені Ви обслуговуванням?
7) Що б Ви пропонували покращити?
8) Якою Ви бачите нашу бібліотеку в майбутньому?

                        
          Всі учасники жваво, цікаво та весело обговорювали питання.
   За результатами обговорення фокус- групи  був зроблений висновок, що бібліотека є основним джерелом інформації, особливо для тих користувачів, які звертаються з навчальною  метою до бібліотеки.
  Запропоновано: розширити кількість комп’ютерної техніки, збільшити видання по психології, філософії, музичної літератури та творів сучасних письменників для дітей, створення електронного каталогу, придбання кави – машини, професійні курси іноземної мови, еко – зону, обладнати дитячу кімнату для інтелектуального розвитку, придбати м’які меблі для зручного читання .

                     
 Для більшості користувачів, бібліотека – єдине місце, де можна отримати БЕЗКОШТОВНО інформацію. Діяльність бібліотеки відповідає інформаційним потребам користувачів.
Для себе ми зробили висновок: бібліотека потрібна громаді міста Білицьке!  


    


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 573 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]