Четвер, 28.03.2024, 22:35 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Травень » 17 » Невиплакані сльози стають росою…
14:34
Невиплакані сльози стають росою…

      
      До Дня пам’яті жертв політичних репресій,Великого терору , що припадає на третю неділю травня, у бібліотеці створено книжкову виставку – реквієм  «Мільярди щасть розвіяні у прах».
     Великий терор – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 рр. з ініціативи керівництва СРСР й особисто Йосипа Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства. Наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.
     За період Великого терору на території УРСР, за оцінками істориків, було засуджено 198 918 осіб, з яких близько двох третин – до розстрілу. Решту було відправлено до в`язниць та таборів.
    Часи Великого терору у масовій свідомості населення СРСР позначені тотальним страхом та недовірою. Нічні арешти сусідів, підозри колег на роботі, друзів, родичів, пошук шпигунів та шкідників, острах доносів та обов’язок публічно таврувати ворогів народу були повсякденними. 

     
Неможливо без завмирання голосу розповідати про ті події. Це можуть зробити книги, що представлені на виставці.

     
      Свіча пам’яті, запалена бібліотекарями на спомин тих подій, приєдналася до тисяч вогників на всій території нашої славетної України.

       Вічна пам'ять… Одвічний біль…
                                


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 361 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]