П`ятниця, 29.03.2024, 12:16 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Грудень » 1 » Обізнаний – захищений!
16:21
Обізнаний – захищений!

                          

         Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається 1 грудня. Тема, яку потрібно роздивлятися без табу, оскільки тільки поінформованість може врятувати від зараження.

Синдром набутого імунодефіциту є кінцевою стадією віруса імунодефіциту людини. ВІЛ-інфекція - це та стадія хвороби, коли вірус знаходиться в організмі, руйнує імунну систему, але ще не має зовнішніх проявів. СНІД - це стадія хвороби, коли організм людини вже не в змозі боротися з різними захворюваннями. Вони прогресують, і в результаті цього наступає смерть.

Заразитися ВІЛ не можна: через рукостискання, обійми; через кашель або чхання; при використанні суспільного телефону; при відвідинах хворого в лікарні; через укуси комах; при користуванні суспільним туалетом; через їжу і посуд при сумісному мешканні; при купанні в басейні, лазні або ванні; через білизну і одяг.

       Ці та інші відповіді на питання стосовно хвороби можна знайти на виставці – застереженні «СНІД життю шкодить». «Людство загине не від атомної бомби,а від СНІДу».

      Література з розділів виставки – «СНІД: не стань наступним», «Шкідливі звички – шлях у безодню» та «Знайдеш себе – збережеш для майбутнього» - доведе, що тільки відкрита поінформованість зможе не тільки попередити хворобу (адже коли знаєш усі шляхи зараження, можеш намагатися їх уникати), але й допомогти у спілкуванні з тими, хто є ВІЛ-позитивними, тому що такі випадки трапляються й з рідними людьми. Цієї теми не потрібно боятися, порятунок один – знання: не станеш пробувати наркотики – додаш собі років життя і здоров’я, не будеш палити – знизиш рівень можливого зараження, не будеш вживати алкоголь – врятуєш і себе, і свою майбутню родину. Тому що шкідливі звички – паління, наркозалежність, алкоголь – дають вам дуже високий шанс зараження. А якщо знайти своє призначення у житті, або улюблене заняття, то й не доведеться платити здоров’ям за вчинки недбальства стосовного свого здоров’я.

       Треба вчитися радіти і давати здорову радість іншим людям, помічати та приймати світ природи серцем, вчитися бути сильною, самостійною та вольовою людиною. Адже світ має таку безліч цікавих таємниць, що не потрібно витрачати час на шкідливі звички!


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 629 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]