П`ятниця, 26.04.2024, 01:39 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2020 » Січень » 15 » Партнерство заради миру
12:14
Партнерство заради миру

       

       «Партнерство заради миру» (ПЗМ) – це програма практичного двостороннього співробітництва між окремими країнами-партнерами та НАТО, завдяки якій ці країни можуть розвивати відносини з НАТО, самостійно визначаючи власні пріоритети для співробітництва. Україна приєдналася до Програми ПЗМ 8 лютого 1994 року після підписання відповідного рамкового документу.
         У рамках Програми «Партнерство заради миру» в бібліотеці – філії №4 м. Білицьке експонується інформаційно — ілюстрована виставка «Україна – НАТО: шлях до співпраці». Представлені на виставці матеріали допоможуть підвищити обізнаність громадян щодо: загальної інформації про НАТО, стратегічну концепцію оборони та безпеки членів НАТО, військово-оборонних аспектів співробітництва альянсу НАТО та Європейського Союзу, співробітництва України з НАТО і Євроатлантичної інтеграції України.
         НАТО — це гарантія існування західної демократії, західних цінностей прав і свобод. Все це неможливо без забезпечення безпеки для кожного з її членів. У цьому НАТО спирається на принцип колективної самооборони, затверджений ст.51 Статуту ООН. Цей принцип зобов’язує країни — члени НАТО захищати одна одну і формує дух солідарності.
        Ознайомитися з літературою на тему « Україна – НАТО: шлях до співпраці» запрошуємо  мешканців міста в читальний зал бібліотеки.

                               
                                 


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 416 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]