Субота, 27.04.2024, 06:28 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Грудень » 9 » Під парасолькою Закона
15:52
Під парасолькою Закона

«Чи здатні закони захистити людей від сваволі ? Чи потрібно знати свої права ? Чи можна будувати державу без законів ? Чи захищений, якщо в законодавстві необізнаний ? Що таке конвенція по правах дитини ?» - на ці та інші запитання допомагає знаходити відповіді книжкова виставка «Мої права – моє життя», яка оформлена у бібліотеці. Виставка присвячена Всеукраїнському тижню права.

10 грудня - День прав людини, який у світі відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Право забезпечує упорядковану свободу і справедливість, виступаючи силою, яка здатна протистояти сваволі. Молодь повинна відчувати необхідність жити за правовими нормами, підвищувати загальний рівень правової культури, а допомагають цьому бібліотечні заходи.

Судове засідання «Ми обираємо життя», проведене для учнів Білицького професійно-технічного ліцею № 83 (майстри виробничого навчання Фурсова О.І., Безсонова Е.В.) бібліотекарем Піщенко Н.В., допомогло спробувати майбутнім кухарям у іншій, окрім кулінарної, професії: судді, адвоката, присяжного.

Засуджували Неробу, яка не вміє і не хоче працювати. Судове засідання відбулося у дружній атмосфері, дівчатам сподобалися їх ролі. При захисті та винесенні вироку «підсудній Неробі» використовували статті з головного закону держави – Конституції, трудового права України. Кожна людина несе відповідальність за свої дії, які робить сама або сприяє їх виконанню. Тому незнання законів не врятує від відповідальності. Це один з аспектів, який підштовхує до вивчення прав громадянина, а інший – це неймовірно цікаво, хоч, на перший погляд, здається дуже заплутаним. Не тільки книги Орлова П.І. «Основи правознавства» та інших авторів з книжкової виставки ознайомлять з основами конституційного ладу України, з адміністративним, цивільним, екологічним правами України, але й інші документи несуть корисну інформацію для дорослої та юнацької аудиторії. Офіційний сайт Верховної Ради України надасть повну інформацію стосовно тих чи інших законів, які цікавлять відвідувачів бібліотеки.

Вступають закони у силу з моменту надрукування їх у газеті центральних органів влади «Урядовий кур’єр», яку також можна переглядати в електронному джерелі на комп’ютерах, до яких мають відкритий доступ відвідувачі міської бібліотеки.

Про це та багато іншого дізналися учні ліцею та інші користувачі, побувавши на заході та відвідавши книжкову виставку. Парасолька Закону не дасть вимокнути під дощем сваволі!


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 777 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]