П`ятниця, 19.04.2024, 13:23 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2022 » Лютий » 23 » Рідна мово, ти ніжний цвіт…
16:24
Рідна мово, ти ніжний цвіт…

          Для кожного народу своя мова найкраща та найрідніша. Вона супроводжує нас від самого народження все життя. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємося аж до сліз, зачувши рідне слово. Світ пізнаємо через мову, бо в ній накопичено життєвий досвід попередніх поколінь. Кожен народ розмовляє своєю мовою, створює наукові, культурні та мистецькі цінності. Сьогодні у світі існує понад 6000 живих мов. Половина з них перебуває на межі зникнення. У 1999 році у Парижі відбулася сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО, на якій було прийнято постанову про встановлення з 2000 року 21 лютого Міжнародного дня рідної мови.

   

        Саме з нагоди цієї дати працівники міської бібліотеки провели з учнями 4 класу ЗОШ №9 (вчитель Федорова В.В.) мовний квест «Мово рідна, слово рідне». Наша бібліотека вже неодноразово проводить такі форми роботи. Треба зазначити, що саме такі ігрові заходи дуже подобаються дітям і користуються серед них великим попитом.

   

 Діти прийняли активну участь у проведенні заходу з великим задоволенням. На заході школярі продемонстрували свої знання та вміння у грі, що дуже важливо для дітей молодшого шкільного віку.

 

  Знання, веселий настрій та позитив отримали школярі, виконуючі запропоновані завдання. Потрібно було не тільки включати свій мозок, щоб виконувати мовні запити, але й швидкість руху у пошуку відповідей серед великої кількості книжок у бібліотечному фонді. Учні із задоволенням виконували морфологічні шаради, завдання «З букв одного слова» та «Анаграми», а також навчилися користуватися тлумачним словником.

   

  Продемонструвати школярам влучність, точність, красу рідного слова, вчити командному мисленню при виконанні завдань – мета таких заходів, особливо якщо готуються вони з любов’ю та натхненням.

   

  Діти були вдячні за отримані знання та мовні цікавинки! Після проведеного заходу записалося до бібліотеки 11 нових читачів, які взяли на дитячому абонементі 22 примірники. І це не може не радувати бібліотекарів. Дякуємо вчителю та адміністрації ЗОШ №9 за плідну співпрацю з міською бібліотекою.

 

  

  


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 347 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]