Вівторок, 23.04.2024, 17:32 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Лютий » 18 » Рідне слово барвінкове!
08:53
Рідне слово барвінкове!


  Для кожного народу своя мова найкраща та найрідніша. Вона супроводжує нас від самого народження все життя. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємося аж до сліз, зачувши рідне слово. Світ пізнаємо через мову, бо в ній накопичено життєвий досвід попередніх поколінь. Кожен народ розмовляє своєю мовою, створює наукові, культурні та мистецькі цінності.  Сьогодні у світі існує понад 6000 живих мов. Половина з них перебуває на межі зникнення. У 1999 році у Парижі відбулася сесія Генеральної конференції  ЮНЕСКО, на якій було прийнято постанову про встановлення з 2000 року 21 лютого Міжнародного дня рідної мови.

 
 Саме з нагоди цієї дати бібліотекарі міської бібліотеки  провели з учнями 3-Б класу ЗОШ  №10 (класний керівник Гапон В.Д.) мовний вернісаж «Барви рідної мови». Бібліотекар Гук Л.П. розповіла дітям багато цікавих фактів про історію спілкування людей різними засобами, зокрема за допомогою жестів, барабанного бою, свисту, монотонного шепоту. Школярі  із задоволенням прийняли участь у всіх запропонованих конкурсах та мовних іграх : «Назви синоніми», «Анаграми», «Словограй», «Відгадай за назвами предмети», декламували вірші про мову, розповідали гуморески , відгадували загадки. Особливо сподобався дітям конкурс «Пантоміма», в якому за допомогою мови жестів треба було показати слова-омоніми.
Продемонструвати школярам влучність, точність, красу рідного слова, вчити командному мисленню при виконанні завдань – мета таких заходів, особливо якщо готуються вони з любов’ю та  натхненням. Діти були вдячні за позитив та мовні цікавинки!

 
                               


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Рідна мова | Переглядів: 1450 | Додав: tetyana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]