Середа, 24.04.2024, 02:20 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Березень » 24 » Скорбота пам'яті людської
14:39
Скорбота пам'яті людської

       

      26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався вибух, який повністю зруйнував реактор, і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Чорнобильську катастрофу вважають найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, і за економічними збитками. Щорічно відзначаються дні, присвячені найбільшим трагедіям людства для того, щоб не забувалися та несли пересторогу у майбутнє. Саме таким днем є 26 квітня з 1986 року. Для вшанування пам’яті пожежників та людей, безпосередньо задіяних у ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної станції, у бібліотеці провели захід – перегляд документального фільму «Чорнобиль: секунди до трагедії» для учнів 6 класу ЗОШ №9.

     

      Розповідь про події дня 26 квітня підтверджувалася відео з мережі Інтернет.  Після перегляду відповідали на питання присутніх заходу, обговорили побачене, поспілкувалися, спираючись на отримані нові знання, а на завершення відповіли на короткі питання вікторини. 

     

     Для учнів був проведений огляд літератури «Чорнобильський квітень».  
  Не дивлячись на молодший вік, діти розуміють відповідальність за дії перед природою, яку потрібно захищати, ставитися до неї з повагою та мудрістю. Тільки так у майбутньому можна уникнути екологічних катастроф, що несуть загрозу усьому людству. А свої перші кроки із захисту природи діти починають з елементарного: не смітити, костри не палити та берегти кожне життя, дароване природою.


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 181 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]