Четвер, 25.04.2024, 22:59 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Грудень » 5 » СНІД – загроза людству
15:34
СНІД – загроза людству



                                           Життя само по собі – ні благо, ні зло;
                                           воно вміщує і благо, і зло,
                                           дивлячись на те,
                                           на що ви самі його перетворите.
                                                                                    М.Монтень

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Уперше цей день був започаткований 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформації щодо ВІЛ/СНІДу.

Саме для того щоб попередити молодь про страшну хворобу, в Білицькому професійному училищі спільно з міською бібліотекою була проведена інформаційно-публіцистична програма «СНІД – загроза людству». На захід запросили директора училища Басову В.В. , Баркар В.І. , Мєдєляєву В.К., Бесонова Е.В., Ремінну С.Г. та групи студентів (1, 3, 9, 31) .

Ведучі заходу Булатова Олена Григорівна та Піщенко Наталія Володимирівна розповіли студентам про історію виникнення та розповсюдження СНІДу, провели вікторину «Запам’ятай та передай іншим».

Присутні дізнались, що вірус імунодефіциту був офіційно відкритий 5 червня 1981 року в Центрі контролю захворювань Сполучених Штатів Америки. Синдром набутого імунодефіциту в останні десятиліття поширюється зі швидкістю епідемії. Інфіковані вірусом клітини людини залишаються з цим вірусом до кінця свого існування.
Саме статевий інстинкт – інстинкт збереження роду і біологічного виду – був обраний збудником СНІДу як «троянський кінь» для проникнення в організм людини.
Червона стрічка (перевернута літера "V”), задумана навесні 1991 року, стала символом співчуття, підтримки та надії на майбутнє без СНІДу.

Присутні подивились відеокліпи «Береги любовь» й «Живи» та презентації «Пам’ятники жертвам СНІДу» й «Згаслі зірки», підготовлені Піщенко Н.В.

                   Життя людей – то наче свічки,

                   Які горять в нічній пітьмі.


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Співпраця з Білицьким Ліцеєм | Переглядів: 1074 | Додав: tetyana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]