П`ятниця, 29.03.2024, 04:34 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Січень » 17 » Соборна та єдина моя Україна
09:30
Соборна та єдина моя Україна

     
          22 січня українці відзначають важливе національне свято -  День  соборності України. Це  державне свято. Офіційно воно відзначається з 1999 року. У цей день в 1919 році на Софіївській площі, біля пам’ятника гетьману Богдану Хмельницькому, у присутності десятків тисяч киян було проголошено об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно – Української Народної Республіки(ЗУНР) в єдину  українську державу. Спроба об’єднання була і у 1990 році 21 січня, коли тисячі українців утворили живий ланцюг між сходом і заходом України від Києва до Львова і далі до Карпат.

      
      Про все це дізналися учні 5класу ЗОШ  №8 (кл. Керівник Ануфрієва В.А.). Діти прийняли участь у  історико - патріотичному уроці «Україна – соборна держава», який спільно  підготували і провели бібліотекарі міської  та шкільної бібліотек напередодні ювілейної дати.

     

      Школярі  із задоволенням  переглянули відео «Україна – це наша родина», «Важлива віха в історії України», флешмоб «Моя Україна – єдина і вільна», а також читали вірші про соборність   і відповідали на питання вікторини «Соборність України – основа  держави».

     

     Завершився захід оглядом книг за даною темою, які є на полицях міської бібліотеки.

     
     Для жителів сучасної України цей день є важливим святом, його святкування супроводжується урочистостями на державному рівні. 

   

   
                                


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 409 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]