Четвер, 02.05.2024, 04:53 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2020 » Грудень » 18 » Святий Миколай, до нас завітай!
13:26
Святий Миколай, до нас завітай!


     

      Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням  чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая.
Миколая день – найкраще свято для дітей! Вважається, що протягом року святий Миколай стежить за всіма хлопчиками та дівчатками, записує їхні вчинки до двох книжок: хороші – до білої, погані – до чорної. В ніч на 19 грудня Святий обходить домівки і залишає малечі подарунки, на які вони заслуговують. Якщо дитина увесь рік була слухняна, чемна, старанна, то Миколай кладе їй під подушку гостинця, а якщо неслухняна, вередлива або ледача, то вона отримує від Миколая різочку – вербовий прутик, щоб знала, як слід поводитись.
   

   Напередодні цього чарівного свята  наша бібліотека  організувала виставку дитячих малюнків «Миколай іде до нас!», а також запросила дітей групи продовженого дня ЗОШ №10 на дитячий ранок  «Чудотворцю Миколай ти усіх оберігай».

   
  Бібліотекар розповіла школярам, як це свято відзначають у нас на Україні та інших державах, адже Святого Миколая вважають заступником всіх дітей.  На заході діти із задоволенням   відгадували  зимові загадки, читали вірші  про святого Миколая, які підготували до свята.

   

    Особливо сподобався учням тест-вікторина «Святий Миколай  до нас іде». З увагою прослухавши листа, який написали їх батьки чудотворцю Миколаю, вони теж почали писати листи зі своїми побажаннями, тому що, якщо дуже бажаєш , тоді мрії та побажання здійснюються.
День святого Миколая – це свято віри, світла і добра. Свято, яке виховує культурні цінності, вчить милосердю, великодушності і любові до оточуючих людей.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Нравится

Подібні новини:


Переглядів: 193 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]