Четвер, 25.04.2024, 10:04 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Вересень » 7 » «Так вічной пам’яті бувало…»
13:35
«Так вічной пам’яті бувало…»

                 
                 Іван Котляревський… Ім’я це викликає у кожного з нас цілу низку асоціацій: і безсмертний парубок Еней, і невмируща Наталка – героїня п’єси, що стала праматір’ю українського народного театру, і рядки «Будеш , батьку, панувати…» поета,який перший передбачав світову славу Котляревського.
9 вересня минає 250 років  од  дня народження письменника, який  прийшов в українську літературу на зламі двох епох – феодалізму і капіталізму, в контексті дуже суперечливих суспільно - політичних, культурних та  літературних подій.  Він започаткував нову добу в українському письменництві, яка ввійшла безсмертною сторінкою в історію не тільки   національної, а й  світової літератури. Його славнозвісна «Енеїда»  і п’єса «Наталка Полтавка» знаменували собою визначні явища нової суспільної епохи. Талановитий полтавець перший в українській літературі на початку ХІХ століття звернувся до життя народу й народної мови як головних джерел літературної творчості, підніс прогресивні віяння сучасної  йому суспільної діяльності – гуманістичні ідеали, ідеї демократичності.
              До визначного ювілею  Івана Котляревського в читальному залі  нашої бібліотеки презентована книжкова виставка «Вкраїнським словом розпочав співати». Виставка стане в нагоді учням старших класів та вчителям  української мови. Запрошуємо ознайомитись усіх , хто цікавиться творчістю  видатного письменника української літератури.

              
                                 


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 344 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]