Субота, 20.04.2024, 07:49 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2020 » Листопад » 26 » Той страшний 33-й
15:42
Той страшний 33-й

     
         У світі сталося багато страшних трагедій. Були різні: війни, катастрофи, які забирали життя людей. Але коли люди гинуть від стихійного лиха або захищаючи свою Батьківщину на війні – це зовсім інше. Тяжко уявити,коли народ  помирає від  голоду, коли хлібороб зібравши урожай, щоб накормити своїх дітей, віддає його наступного дня владі, не лишаючи не зернини, не картоплини. Від голоду помирали і старі, і молоді, а особливо діти. Людей свідомо морили голодом. Насильно забирали всі продовольчі припаси, засуджуючи навіть дітей, які підбирали колоски пшениці на вже зібраних полях. Великий голод 1932 -1933 років в Україні забрав життя від 7 до 10 мільйонів українців.
 

       Саме про тяжку трагедію тих страшних років дізналися учні 4класу ЗОШ №10 (кл. керівник Єфименко В.А.), які відвідали нашу бібліотеку напередодні Дня вшанування жертв Голодомору. Бібліотекарі провели для дітей урок пам’яті «Голодомор 1932-1933 років в Україні». Про жахливі факти тих часів дізнались школярі, подивившись презентацію «Голодомор 1932 -1933рр.»,відео ролики «Голодомор в Україні. Спогади живих свідків геноциду» та «Голодний Дух – День пам’яті жертв Голодомору».

   

       Діти були вражені від побаченого на екрані. Вони обговорювали факти геноциду  в Україні, обмінювались думками, а також зацікавились книжковою виставкою «Голодомор – невиплакані сльози».

    

       
       Завдяки таким заходам  у дітей виховується інтерес  до минулого нашої      Батьківщини, формуються щирі  людські почуття  до трагічної  долі свого народу.                         

                              Пам’ятаймо минуле заради майбутнього!


 


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 209 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]