Субота, 20.04.2024, 14:40 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Листопад » 8 » У ріднім слові – цілий світ!
09:41
У ріднім слові – цілий світ!

     

        Вже стало традицією в листопаді проводити заходи, присвячені Дню української  писемності та мови й вшануванню пам’яті Преподобного Нестора – літописця, який був послідовником творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора - літописця і починається писемна українська мова.  Це свято  щороку  відзначається  в Україні 9 листопада, починаючи з 1997 року.

       

         Цьогоріч працівники Білицької міської бібліотеки завітали із  заходом  «Мовні стежини для дитини» до учнів 6 класу ЗОШ№9. Бібліотекарі  розповіли дітям про витоки української писемності, значення  мови в житті людини, почесне місце української мови серед інших мов світу. А вчитель з української мови Дмитрук І.М. продемонструвала школярам відеоролик з історії української писемності.

         

         Діти із задоволенням   взяли участь у мовних конкурсах «Далі…  Далі…», «Жартівлива торбинка», «Редактор», «Всезнайко», «Фразеологізми». Але особливо їм  сподобалися конкурси «Пантоміма» та «Цікава перерва», в яких вони  продемонстрували свої акторські здібності. Команди «Лінгвістів» та « Філологів» показали не тільки свої знання та вміння з української мови, але й дружні стосунки серед  команд – суперників. А в решті - решт  - перемогла  дружба. 

           

                   Завдяки заходу учні отримали грамоти ,позитивні емоції, сповнені любові до рідного слова.  

          


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Співпраця з ЗОШ №9 | Переглядів: 351 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]