Субота, 20.04.2024, 09:11 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Серпень » 22 » Українське родинне дерево
12:37
Українське родинне дерево

                       
           Книжкова виставка до Дня Незалежності України, що відзначається з 24 серпня 1991 року, «Миті історії української Незалежності» висвітлює основні віхи нелегкого шляху до найбажанішого дня українців – Дня Свободи. Незалежність — можливість приймати самостійні рішення, які підкорюються власним бажанням та інтересам і не потребують зовнішніх вказівок та наказів. Незалежність для держави — політична самостійність, відсутність підлеглості, суверенітет.
         

            Перший розділ виставки «Єдиним порухом душі» увінчує цитата Івана Світличного, українського дисидента, здоров’я якого «система» знищила у концтаборах, донеччанина: «Вітчизна — це не хтось і десь, / Я — теж Вітчизна». Книги розділу поділяться знаннями щодо особливостей кожної області держави та розкажуть саме про шлях – мить, яка склалася із тисяч годин, - що передував подіям напередодні 24 серпня 1991 року.
         

          Другий розділ виставки «Виколисана воля від серця йде» з цитатою Володимира Сосюри, великого українця - поета, письменника, донеччанина: «Дзвін шабель, пісні, походи, воля соколина, тихі зорі, ясні води — моя Україна», - надасть інформацію про шлях від козаччини до  унітарної , суверенної і незалежної, демократичної, соціальної і правової держави, парламентсько-президентської республіки, якою є Україна, що визначене у Конституції.
         

      Книги третього розділу виставки «Народознавче коріння» з цитатою Олександра Довженка, українського письменника, кінорежисера, кінодраматурга, художника, класика світового кінематографу: «Жива душа народна, жива, неподоланна!», - покажуть надбання української культури від Трипільської цивілізації до сучасних днів.
На виставці розміщена не вся література з певних питань, але усі відвідувачі бібліотеки можуть отримати й інші документи за потребою, які розташовані за необхідними розділами галузевої літератури.
Наш рід – український – уходить своїм корінням углиб віків. Стовбур роду – це шлях до бажаної волі, а крону дерева – роду ми вже вирощуємо самостійно, докладаючи для цього своїх знань та умінь. 

         
                    Дерево нашого роду хай буде міцним та вічним!
                    Зі святом вас, дорогі українці, з Днем Незалежності!
     
                                


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 827 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]