Четвер, 25.04.2024, 02:38 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Лютий » 20 » В’ячеслав Чорновіл – лідер Народного руху України
10:03
В’ячеслав Чорновіл – лідер Народного руху України

    
      Письменник – дисидент, журналіст, політичний  і державний діяч, лідер Народного руху України, політичний в’язень СРСР, Лауреат Міжнародної  журналістської  премії ім. Ніколаса Томаліна (1975), Герой України (2000 посмертно).
     Він був природженим вождем, яскравим громадським діячем, але в той же час – наївним романтиком, не схожим на політика у звичному  значенні слова. Своєю безкомпромісністю він завоював  повагу  як прихильників, так і супротивників. Чорновіл увійшов в історію України як символ української національної ідеї, як один з тих, хто  сміливо виступав на захист прав людини , здобувши тим самим клеймо ворога радянського ладу.
        Саме постаті цієї видатної людини був присвячений історико - патріотичний урок «В’ячеслав Чорновіл – Герой України», який відбувся в міській бібліотеці  з учнями  ЗОШ №10. Бібліотекарі ознайомили дітей зі сторінками життєвого шляху В’ячеслава Чорновола, з його творчими надбаннями. Школярі дізналися, що разом із іншими видатними діячами саме він започаткував в Україні національно визвольний рух шістдесятників та дисидентів, один з ініціаторів Гельсінської спілки . Чорновіл був кілька разів ув’язнений за антирадянську пропаганду і перебував у мордовських таборах суворого режиму на протязі 17 років.
Бібліотекарі продемонстрували дітям  тематичний  перегляд  літератури « В’ячеслав Чорновіл – Герой України», а також відео «Обличчя української історії». 

   
        Такі заходи  залишають у  дитячих душах вагомий слід. І сьогодні, як ніколи ми розуміємо, що тільки від нас залежить, у якій державі ми будемо жити. Не забуваймо героїв України та незабутні сторінки історії нашої країни.

  


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 627 | Додав: tetyana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]