П`ятниця, 29.03.2024, 07:52 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Травень » 4 » «Великий день… Великдень Перемоги…»
16:27
«Великий день… Великдень Перемоги…»

          
           Ці слова належать сучасній українській письменниці Ліні Костенко  про перемогу у найстрашнішій війні людства – Другій світовій війні 1939 - 1945років.
    День пам’яті та примирення (8 травня) та День Перемоги над нацизмом (9травня) нагадують усім про втрати, які довелося понести, щоб перемогти та дати надію на майбутнє. У цій війні брало участь 80% людства, загинуло від 50 до 85 мільйонів людей, бойові дії проводили 2/3 існуючих на той момент держав.
           У бібліотеці – філії №4 Добропільської міської ЦБС до травневих подій були проведені голосні читання «Подвигу й мужності слава і честь» для учнів 4-А та 4-Б  класів ЗОШ №10.

             

        Діти читали оповідання  Євгена Гуцало «Діти війни». Потім відбулося обговорення твору. Школярі співчували героям оповідання, особливо Хариті. Їм дуже хотілося, щоб поштар не приносив їй страшну звістку - похоронку на батька.

           

        Читали діти  й уривки творів  інших авторів: С.Алексєєва «Два подвиги», В. Воскобойникова   «900 днів мужності»,  А. Митяєва «Шостий – неповний», Ю. Стрехніна «Фортеця чорноморців»  та вірші про воєнні роки Л.Костенко «Мій перший вірш написаний в окопі», Г. Чубач «Дитинства спогади болючі», Ю. Петренка «Тривога».

           

        Бібліотекар Гук Л.П. ознайомила учнів з  книгою В. Дем’яненка «Сини полків», в якій розповідається про подвиги юних героїв під час війни. 

            
           На передодні свята Перемоги працівники бібліотеки завітали в Білицький будинок – інтернат  для людей похилого віку та інвалідів  на свято «Будь славен, день святої Перемоги» з бібліографічним оглядом біля книжкової  виставки «Війна у серці, в пам’яті,  в книжках». Вони привітали ветеранів зі святом Перемоги, побажали здоров’я, добра та мирного неба, а також на згадку про зустріч подарували мешканцям будинку - інтернату книжки.  

           
    Жива пам’ять про події Другої світової війни дає розуміння кожній людині, що війна – це завжди лихо, вона руйнує долі звичайних громадян та нагадує про себе страшним болем довгі роки. Схилимо голови перед ветеранами, які віддали своє здоров’я та  життя задля нашого майбуття.                                    
                                


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 623 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]