Середа, 24.04.2024, 05:02 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Травень » 7 » Весна Перемоги
13:03
Весна Перемоги

Тече ріка часу. Минуло вже 70 років з того незабутнього і страшного дня, коли навстіж розчинилися величезні - від Баренцового до Чорного морів - двері війни. Багато забрала ріка часу з тих пір. Заросли шрами окопів Другої світової війни, зникли попелища спалених міст, виросли нові покоління. Друга світова почалась у 1939 році і продовжувалась 6 років… Ми схиляємо голови перед мужністю тих, хто відстояв свободу і незалежність Батьківщини, боровся з ворогами на суші, в повітрі і на воді. Дуже важливо зберегти пам'ять для майбутніх поколінь про Другу світову війну для того, щоб вона більше ніколи не повторилась!

Білицька міська бібліотека провела цикл заходів, присвячених 70- річчю увічнення Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На дитячому абонементі для дітей середнього та старшого шкільного віку був оформлений тематичний перегляд літератури «Війна без права забуття», на якому розташована художня література воєнної тематики.

Патріотична акціїя «Прочитай книгу про війну» розпочалася з 5 травня. У ній брали активну участь учні ЗОШ №10 1-Б класу (класний керівник О.А. Мамонова ), 3 класу (класний керівник І.В. Науменко), корекційного класу (класний керівник В.Д. Гапон ).

Бібліотекар Гук Л.П. провела з дітьми бесіди: «Сторінками історії Великої Вітчизняної війни», «Вони захищали наше місто», «Міста- герої». З увагою слухали школярі голосні читання по книзі В. Воскобойнікова «900 дней мужества», яка присвячена подвигу міста - героя Ленінграду під час Великої Вітчизняної війни. Із завмиранням серця переглянули діти відео «Блокада Ленинграда», а також мультфільм «Спогад». Захід закінчився поетичною хвилинкою, на якій діти читали вірші про війну.

Білицький професійно – технічний ліцей № 83 спільно з міською бібліотекою провів захід для студентів групи № 1 (майстер В.П.Свириденко, класний керівник групи А.Г.Мельник), до складу якого входив бібліографічний огляд «Зі сплаву геройства і мертвих, і живих писалось ім’я – Перемога!», підготовлений бібліотекарем ліцею О.Г.Булатовою, та година пам’яті «Незгасна пам'ять Великої Перемоги», яку підготувала бібліотекар Н.В.Піщенко.

При проведенні заходу були використані відеоролики мережі Інтернет з фільму О.Довженка «Україна в огні», «20 кроків до мрії. Україна у Другій світовій війні» та відеокліп С.Вакарчука (музична група «Океан Ельзи») «Не твоя війна». Бібліографічний огляд допоміг студентам зорієнтуватися у великій кількості книг, присвячених подіям, фактам та героям Другої світової війни, а з матеріалу тематичної папки «Весна Перемоги» найбільше зацікавила копія газети «Комсомольська правда» від 9 травня 1945 року.

Бібліотекарі донесли до усіх присутніх на заходах почуття любові до рідної Батьківщини, до безцінної землі та вишневих садків, які завжди потрібно захищати, тому що українська земля найродючіша не тільки врожаями, а й сильними духом людьми. Не забуваймо роки війни – 1939 – 1945, вклоняймося Невідомим солдатам…


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Велика Вітчизняна війна | Переглядів: 913 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]