Четвер, 25.04.2024, 22:26 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Липень » 21 » Вічне мистецтво
08:43
Вічне мистецтво

Чи може людина жити без мистецтва? Чи можна заповнювати життя тільки буденними справами, не маючи можливості відпочити душею й очима? Чи заслуговує мистецтво збереженню у століттях? І якщо воно існує ще з печерних часів, чи має мистецтво вплив на формування людської свідомості? Саме на подібні питання й на безліч інших кожен бажаючий читач зможе відповісти, ознайомившись з книжковою виставкою «Життєдайний світ гармонії і краси».

«Мистецтво – друга назва художньої творчості, узагальнене, збірне поняття видів художньої творчості (мистецтво архітектури, музичне мистецтво, декоративне мистецтво та ін.),» - читаємо у енциклопедичному виданні С.Безклубенка «Мистецтво: терміни та поняття». Мистецтво – справжня школа життя, тому що кожен твір пов'язаний з епохою, в яку він створений.

Література першого розділу виставки - «Мистецтво дивитись і бачити» - допоможе дізнатися про закони розвитку мистецтва, про його види і жанри, про засоби художнього вираження.

Розділ виставки «Музичне різнобарв’я» ознайомить з таємницями столітнього існування цих невеличких чорних цяточок – нот, які переборюють віки, мають вплив на почуття людини, навіть на світосприйняття. А музика, що ллється з національних інструментів, несе в собі генетичну пам'ять народу. Спів улюблених естрадних артистів вмить може покращити настрій, навіть підкоректувати здоров’я, що вже доказано вченими.

Розділ «Сила живопису» допоможе доторкнутися до біографій найвідоміших і не дуже митців, що дарують візуальну картину своїх емоцій. Серія книг «100 відомих художників» розширить знання про нелегку працю художників, про картини, що зберігаються у багатьох художніх галереях світу.

Література з розділу «Театр: вхід без квитків» дасть можливість спілкування на сторінках книг з видатними діячами театру, ознайомить з історією виникнення театру.

Розділ «Мереживо народного мистецтва» представляє літературу, присвячену витокам народного мистецтва, значенню його для розвитку нації. Шановні читачі!

Наша бібліотека запрошує усіх відвідати книжкову виставку «Життєдайний світ гармонії і краси», розташовану у залі дорослого абонементу.

Доторкнімося до мистецтва, відпочинемо душею, отримаємо нові знання разом!


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 871 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]