Середа, 24.04.2024, 05:26 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Квітень » 11 » Від ЕОМ до ПК
14:29
Від ЕОМ до ПК

              
«Святий Ісидоре, збережи здоров’я мого комп’ютера, не дай вірусам занехаяти його сутність, прошу…» Дивно? Зовсім ні! Яке ж значення має для всього світу ця відома постать? Католицький Cвятой Ісидор, єпископ Севільський (560-636), здобув популярність завдяки любові до наук. Єпископ Ісидор був одним із найбільш плідних письменників раннього Середньовіччя. Йому належить кілька десятків творів. Особливе місце не тільки в спадщині єпископа Севільського, але і в середньовічній культурі взагалі займають його «Етимології» у двадцяти книгах - перша вичерпна енциклопедія Середньовіччя, що містить відомості, які повинна була знати кожна освічена людина. Це граматика, риторика, діалектика, арифметика, геометрія, астрономія, музика, медицина, право та інші науки. Протягом багатьох століть ця енциклопедія була для Європи зводом програмних знань, тому святий Ісидор здавна вважається покровителем учнів і студентів. У 1999 році Папа Йоан Павло II офіційно назвав святого Ісидора Сівільського покровителем користувачів комп'ютерів та Інтернету. Тепер його іменини відзначають не тільки комп'ютерники католицьких країн: багатьом дослідникам Інтернету і знавцям комп'ютерів інших релігійних конфесій приємно мати свого покровителя.
Бібліографічний огляд книжкової ретро – виставки «Святий Ісидоре, бережи Internet» для учнів третього класу був незвичною цікавинкою. Фраза бібліотекаря «у моєму дитинстві не було Інтернету, мобільного телефону та комп’ютерних ігор» одразу ж заволоділа увагою дітей. Затамувавши подих уважно слухали розповідь про появу першого комп’ютера. Особливо сподобались книги В.Зубкова «От колеса до робота», С.Ватта «Бейсик для детей» та І. Когана «Эта книга без затей про компьютер и детей». Були вражені, що у дев’яності роки «крутим» вважалося мати калькулятор! «А у Вас такий був?» - тобто «чи були Ви «крута»?  Аякже! Що таке «дискета», біти, байти, чому комп’ютер розуміє числа – 0 та 1, мови програмування – виявилися корисною інформацією. І поряд зі старими за роком видання книжками – найсучасніші: про блоги, роботу з програмами, соціальні мережі. 
Результатом огляду було три обрані з виставки «старі» книги, а про сучасні сказано: «А це ми в Інтернеті побачимо». Ось так. До зустрічі у соціальних мережах)))

                 
                                


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 647 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]