Четвер, 25.04.2024, 15:27 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Жовтень » 26 » Війна у серці, в пам'яті, в книжках
10:17
Війна у серці, в пам'яті, в книжках

                     

            День визволення України від фашистських загарбників — свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. У цей день відбуваються вшанування ветеранів та полеглих у війні, народні гуляння та святкові концерти.
Український народ, який зазнав гітлерівської окупації і звірств фашистських головорізів, не схилив голови і не став на коліна перед загарбниками, разом з усіма народами-братами, він піднявся на священний і нещадний бій з ворогом.
            До Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників в бібліотеці-філії організовано книжкову виставку - пам'ять «Рокам ніколи пам’яті не стерти», присвячену безсмертному подвигу, ратній  та трудовій звитязі українського народу в роки Великої Вітчизняної війни.
            Документи, представлені на виставці, розкривають історичну правду про переможні й трагічні дні, змальовують образи учасників воєнних подій.  
Наукові збірники представляють публіцистичні статті та аналітичні дослідження істориків, спогади безпосередніх учасників війни. Багато із пропонованих книг – це роздуми про долі переможців. Автори зуміли написати про їхню воєнну і повоєнну долю так, що ці розповіді торкають глибини людської душі.
          Представлені альбоми презентують архівні фотографії надані із сімейних архівів.
          Книжкова виставка – це вдячний привід, щоб віддати належну шану не тільки воїнам, що піднялись на бій  з фашизмом, а й усім тим, хто кував перемогу, працюючи на заводах і фабриках, на ланах і фермах, хто боровся із ворогом у партизанських загонах і підпіллі, у Русі Опору за межами Батьківщини, хто не скорився і загинув у концентраційних таборах.
             Виставка експонується у бібліотеці з 26 – 31 жовтня 2021р. Запрошуємо до читання!

                         

                  
 


Нравится

Подібні новини:


Переглядів: 129 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]