Середа, 24.04.2024, 19:32 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Травень » 7 » Вогонь війни у пам’ті навічно
10:19
Вогонь війни у пам’ті навічно

         
         В історії  народів світу є події, які залишають глибокий відбиток у пам’яті людській. До таких подій, безумовно, слід віднести Другу світову війну.
   1941–1945… Лише тире розділяє ці дати, а в житті - понад 20 мільйонів загиблих, яких забрала війна та страшні сліди, які вона залишила. Територією України фронт прокотився двічі і перетворив на руїни та згарища 714 міст і 28 тис. сіл. Скільки горя, скільки страждань за цими цифрами…  
       

       До Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні працівники  нашої бібліотеки провели  голосні  читання «Прочитай книгу про війну», які були присвячені подвигу маленьких  героїв  війни. Бібліотекар Гук Л.П. презентувала  книгу Світлани Алексієвич «Останні свідки. Соло для дитячого голосу»,  в обговорені  якої присутні діти жваво прийняли участь. Вони  дізналися про  реальні  розповіді маленьких дітей, які мимоволі стали свідками того, що відбувалося в роки тієї страшної війни, і для яких не було більш страшних спогадів, а також про історії  хлопчиків та дівчаток, чиє дитинство було обпалено війною, та яким довелося швидко подорослішати в 12 -14 років, а комусь і в п’ять або в сім. На їхніх очах вбивали сусідів, друзів, рідних, і їм приходилося турбуватися про молодших сестер та братів, які залишилися. Особливо вразили присутніх історії дітей, які намагалися вижити в концентраційних таборах, не померти з голоду. Ця книга вражає не тільки дітей, але й дорослих, своєю жахливою правдою  про ту війну, яку бачили діти і у яких було украдено дитинство.
       Не забуваємо  про події тієї  війни сьогодні і ми. Такі  голосні читання стали традиційними в нашій бібліотеці і проводимо ми  їх вже декілька років поспіль. Вони вчать нас  пам’ятати гіркі сторінки історії нашої Батьківщини та цінувати мирне життя. 


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 281 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]