П`ятниця, 29.03.2024, 11:24 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2020 » Квітень » 17 » З калинового дива і чар барвінкових
09:44
З калинового дива і чар барвінкових

                             

        24 квітня 2020 року виповнюється 100 років від дня народження визначного українського поета, лауреата національної премії ім. Т.Г. Шевченка, літературних премій ім. Л.Українки, О. Пчілки та М.Рильського, нашого земляка Дмитра Григоровича Білоуса. Народився Д. Білоус в селі Курмани на Сумщині. Мабуть, саме весна – найкраща пора року – ще тоді заклала в новонародженого Дмитрика всі ті чари, що притаманні лише одній людині – невичерпну енергію, красу, вічну молодість, любов до людей і життя, тепло душі.
       Дмитро Білоус – унікальне та цікаве явище в українській літературі. Це був непересічний поет, сатирик-гуморист, блискучий перекладач, публіцист, науковець і педагог, його творчість – різноманітна і багатогранна здобула широке визнання не лише в Україні, а й за її межами. Нев’януча любов до України, до свого народу, щире прагнення служити йому словом – головна тема творів з літературної спадщини Д. Білоуса. Він увійшов в українську літературу як митець високої художньої культури, громадської пристрасті, схильний до роздумів про сучасність, історичне минуле нашої держави, який постійно дбав про відродження її неоціненного скарбу – рідної мови. 
        З метою популяризації творчості Д. Білоуса пропонуємо для користувачів  книжкову виставку «Диво калинове Дмитра Білоуса».  Скористайтесь нагодою ознайомитись зі збірками видатного майстра слова та відкрити  для себе його духовний світ.

       
                               


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 273 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]