П`ятниця, 26.04.2024, 04:22 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Травень » 6 » Збережемо пам'ять про війну
10:51
Збережемо пам'ять про війну

     
     8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни. Символ  відзначення Дня пам’яті та примирення – квітка червоного маку.
    З 2015 року, відповідно до Указу Президента України відзначається  День пам'яті та примирення. Вшанування загиблих розпочинається 8 травня  і продовжується традиційно 9 травня. 
       Білицька міська бібліотека організувала книжкову виставку  «В серцях і книгах пам'ять про війну». 
        Виставка складається з трьох розділів. Перший розділ:  «Зі смаком полину, із болем у серці». Книги даного розділу несуть загальну інформацію про початок і перебіг подій Другої світової війни. Особливо інформативною є книга «Від Рейхстагу до Іводзіми: у полум’ї війни: Україна та українці у Другій світовій», з серії «Історія без цензури».
      Другий розділ виставки: «Сльози маками проростуть». Книги та матеріали тематичної  теки «Весна Перемоги» донесуть правду про війну, кількість жертв, про наслідки та перебіг боїв. Читачів зацікавлять книги «Війна і міф: невідома Друга світова», видана Українським інститутом національної пам’яті, «Пам’ять на века: свод военных захоронений на территории Донетчины»,«Книга пам’яті України по увічненню учасників бойових дій, що померли в повоєнні роки: Донецька область».
      Третій розділ: «Навіки у слові». Читачів може зацікавити книга Світлани Алексієвич. Останні свідки. Соло для дитячого голосу. В книзі зібрані маленькі розповіді маленьких дітей… Вони мимоволі стали свідками того, що відбувалося в роки Другої світової війни, і, напевно немає більш страшних спогадів.
     Документи, представлені на виставці, висвітлюють причини виникнення Другої світової війни,  відтворюють панораму подій від початку війни в 1939 році до капітуляції нацистської Німеччини. В них розглядається внесок України у досягнення перемоги над нацизмом.  

                                        

                                               Запрошуємо  до бібліотеки.          
     


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 230 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]