Четвер, 25.04.2024, 16:18 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Листопад » 24 » Землі моєї скорботні роки
09:57
Землі моєї скорботні роки

        
        Серед багатьох болючих сторінок історії українського народу тема голодомору 1932-1933 років залишається однією з найскладніших і найдраматичніших. Голодомор – не історична минувшина, а глибока духовна і демографічна рана. Жертви голодомору обчислюються мільйонами. Сьогодні історичний факт голодомору 1932 – 1933 років в Україні визнали близько 70 країн світу, в тому числі парламенти 12 країн. Ми маємо знати, що нація стала жертвою страшного злочину, який ніколи не повинен повторитись. Ми маємо усвідомити, що сьогоднішнє населення України є нащадком тих, хто вижив в ті страшні часи. Але нас могло бути більше.
     

       До тієї страшної події в бібліотеці підготовлена  книжкова виставка «Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни». Виставка складається із трьох розділів: «Без права на забуття», «Трагічні сторінки голодомору в українській літературі», «Голодомор 1932-1933 на Донбасі».

               

      Кожен бажаючий зможе ознайомитися з літературою про Голодомор – геноцид нашого народу: це документи, свідчення очевидців, а також «Національна книга пам'яті жертв голодомору», «Великий голод в Україні 1932 – 1933 років», «Український Голокост», «Розсекречена пам'ять: Голодомор 1932 – 1933 років в Україні в документах ГПУ – НКВД» та інші. Зі сторінок видань, представлених на виставці, постає жахлива картина нищення української нації. Документи і матеріали книжкової експозиції розкривають причини, масштаби та наслідки катастрофи українського народу. На основі матеріалів усних історій розкривається глибина трагедії українського народу під час геноциду.  На виставці представлено також художні твори, присвячені трагедії українських селян та всього українського народу. Ці події української історії завжди були предметом глибокого осмислення українськими письменниками різних поколінь.
                      

     Запрошуємо читачів познайомитися з матеріалами книжкової виставка.


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 193 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]