Четвер, 28.03.2024, 13:44 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Січень » 30 » Життєвий шлях книг
16:31
Життєвий шлях книг

      
     Книги також мають свій день народження, як і люди. Письменникам, творам також виповнюються ювілеї, що свідчать про людську пам'ять та повагу до авторів, до улюблених книг. Цьогоріч новий герой, робітник бібліотеки, Бібліошафа презентує на своїх полицях книжкову виставку «Ювіляри – 2019»! 
     Бібліографічний огляд виставки надає цікаву інформацію: бібліографічні дані українських та зарубіжних письменників, кількість років, що виповнюються чи книзі, чи авторові. Долоні Бібліошафи привертають до себе увагу, адже спочатку саме вони займають погляд, а дізайнерські позавивані вії та очі Бібліошафи налаштовують на позитивне сприйняття інформації. 

       
   Виставка складається з двох розділів: «Книги – ювіляри – 2019» та «Письменники – ювіляри – 2019». Хто не знає яскравий гумор Марка Твена, порядність та вихованість Мері Поппінс, персонажу Памели Треверс, чи, наприклад, не знайомий з Тарзаном, якого створив Едгар Берроуз? Бібліошафа вважає, що таких немає зовсім, адже ці книги користуються попитом та популярністю щорічно! 
    Окрема поличка для творів самого Тараса Шевченка та літературодослідників про нього, адже цьогоріч Кобзареві виповнюється 205 років. Також серед книг – ювілярів твір О.Пушкіна «Пікова дама» (150 років), Д.Дефо «Пригоди Робінзона Крузо» (300 років), Дж.Р.Толкіна «Володар кілець» (65 років), Е.М.Ремарка «На західному фронті без змін», С.Лема «Едем» (60 років) та багатьом іншим, про які можна дізнатися з тематичної вкладки до журналу «Шкільна бібліотека».
Цьогорічні письменники – ювіляри вражають своїми нелегкими життєвими долями. Серед них А.Ахматова (130 років), О.де Бальза (90 років), Мацуо Басьо (375 років), О.Бєляєв (110 років), К.Буличов (85 років), О.Вишня (130 років), М.Гоголь (210 років), Й.Гете (270 років),О. Довженко (125 років), Р.Іваничук (90 років), І.Котляревський (250 років),П.Куліш (200 років), П. Мирний (170 років) та багато інших. Твори цих письменників продовжують сприяти розвиткові читацьких смаків людей різного віку. 
Хто не читав захоплюючу повість про дівчинку з Землі, або про стару фортецю, або не переглядав чорно – білих фільмів з участю Чарлі Чапліна, якому цьогоріч виповнюється 130 років. Хоч він і не письменник, але Бібліошафа , дізнавшись про великий внесок Чапліна у розвиток кінематографу, також внесла його до ювілярів. Адже кінематограф – це казкова сторінка історії людства. Ще багато фактів та уривків з творів вивчила на пам'ять екскурсоводша світом книг – Бібліошафа. Але ми даємо можливість кожному читачеві самостійно визначитись з вибором твору, який зігріє серце довгими зимовими вечорами приємними спогадами. Двадцять тисяч льє Вам під водою, шановний читачу, та яскравих літературних рядків разом зі світовими та українськими письменниками

       
                                


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 567 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]