Субота, 20.04.2024, 08:53 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Лютий » 14 » Жива пам'ять Афганістана
15:52
Жива пам'ять Афганістана


Двадцять п’ять років пройшло від того дня, коли закінчилася страшна Афганська війна, учасниками якої були наші земляки, друзі, сини і брати. На їхню долю випали гірські дороги і перевали, рейди і обстріли, втрати друзів, а то й власного життя. В пам’яті назавжди залишаться спогади про «чорні тюльпани», які поверталися додому зі своїм страшним вантажем. Двадцять п’ять років пройшло від того дня, коли останній радянський солдат був виведений з території Афганістану. Але ми пам’ятаємо тих, хто не повернувся додому, хто помер від ран і хвороб вже на рідній землі.

Шанують у місті Білицькому пам'ять про Володимира Швецова. Коротким було його життя. Навчався у школі №10, закінчив її у 1978 році і вступив до ПТУ №83. Одержав спеціальність підземного електрослюсаря і розпочав працювати на шахті імені «Білицька». Недовгою була трудова біографія юнака. 19 жовтня 1983 року його призвали на дійсну військову службу.

Закінчив навчальний підрозділ з підготовки стрільців – навідників БТР і був направлений для подальшого проходження служби на радянсько – афганський кордон в м. Тахта – Базар. За мужність і відвагу виявлені при охороні державного кордону СРСР, рядового Швецова В. наказом голови КДБ Чебрикова в березні 1985 року нагороджено медаллю «За відзнаку в охороні державного кордону СРСР».

23 травня 1985 року, виконуючи бойове завдання, Володимир Швецов загинув, виявивши стійкість і мужність. Указом Президії Верховної Ради СРСР від 16 серпня 1985 р. Володимир Швецов був нагороджений орденом Червоної Зірки за мужність і героїзм, виявлені при виконанні інтернаціонального обов’язку в Афганістані.

В ЗОШ №10, де навчався Володимир встановлено меморіальну дошку пам’яті Швецова Володимира. Пам'ять про Володимира живе в серцях біли чан.

               

               

               

До 25 – річниці виводу радянських військ із Афганістану бібліотекарі для своїх користувачів провели урок – спомин «Жива пам'ять Афганістана».

Шановні користувачі бібліотеки! Книги про героїзм воїнів – інтернаціоналістів пропонує вам міська бібліотека. Запрошуємо до бібліотеки.

 

 

 


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Гості бібліотеки | Переглядів: 1100 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]