Четвер, 18.04.2024, 22:59 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2020 » Лютий » 21 » Звучи, чарівна моя мова!
14:45
Звучи, чарівна моя мова!

        
        21 лютого, увесь світ відзначає свято своєї рідної мови. Міжнародний день рідної мови проголосила Генеральна конференція ЮНЕСКО в листопаді 1999 року. Це свято - унікальне. Винятковість його в тому, що воно є і спільним, і водночас вузько родинним для людей, яких об'єднала спільна історична доля в єдиний моноліт – народ. Це свято є заповітним скарбом для українського народу. 
       

       Саме напередодні цієї дати в Білицькій міській бібліотеці  була експонована в читальній залі тематична книжкова виставка «Наша мова барвінкова» та відбувся пізнавальний захід, на якому  було не тільки цікаво, але й дуже пізнавально.                 

       Бібліотекарі організували та провели  квест – гру «В царстві рідної мови», в якій прийняли активну участь учні 4-А класу ЗОШ №10 (кл. керівник Науменко І.В.).

       

       Діти дізналися, що слово «квест»( від англійської quest – пошук) – жанр інтелектуально - логічних ігор. І дійсно, чого-чого , а різноманітних загадок, пошуку відповідей на різні запитання та  цікавих мовознавчих завдань було вдосталь.

       

      Команди «Лінгвістів», «Філологів» та «Мовознавців», отримавши  «Маршрутні листи»  дружньо виконували завдання на кожній зі станцій у чітко відведений час.         

       Школярі показали гарні знання, виконуючи мовні завдання: «Анаграми», морфологічні шаради, «З букв одного слова».

       

        Але найбільше сподобався дітям і пошук інформації за допомогою книг з народознавства,  словників тлумачного та античної міфології.

       

       Вирішив долю команд конкурс капітанів «Хвилинка».

       

        За результатами балів перемогла команда  «Мовознавців».

       

        Закінчилася гра на приємній ноті врученням грамот всім учасникам заходу.

       
    


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 329 | Додав: tetyana | Рейтинг: 2.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]