Четвер, 25.04.2024, 15:26 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2020 » Вересень » 11 » Бібліотека-відкритий простір»
12:34
Бібліотека-відкритий простір»

          

           До Білицької бібліотеки-філії №4 завітала молодь на інформаційний коктейль «Бібліотека-відкритий простір». Бібліотекарі розповіли старшокласникам про те, що у сучасному світі бібліотека  перестає бути місцем, де зберігаються книги, а стає дійсно громадським центром спілкування, комфортним і максимально зручним для користувачів з можливістю реалізувати власні культурно - освітні,  дозвільні, інтелектуальні, соціальні потреби та дії. Сьогодні бібліотеки працюють у світі шаленої конкуренції. Мільйони безкоштовних книг і статей завдяки Інтернету є доступними, в якій би частині світу вони не були. Щодня створюються установи, фірми, кафе, які змагаються за відвідувача і готові надавати будь - які послуги. Щоб не програвати їм, бібліотека має також щодня змінюватись, шукати і впроваджувати нові послуги, дивувати користувача новими формами роботи. Не стала винятком і наша бібліотека. Вона переживає якісно новий етап свого розвитку. Більшість відвідувачів приходять до бібліотеки не тільки для читання книг, а для отримання доступу до інформації.
До бібліотеки мешканці міста звертаються  з новими запитами. Це і: реєстрація на порталі Центру Надання Адміністративних Послуг, користування Інтернетом та зоною WI-FI, звернення до порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, отримання онлайн - послуг через Приват 24, Skype - спілкування з рідними та друзями,а також оформлення перепустки  в зону ООС, реєстрація на Зовнішнє Незалежне Оцінювання, замовлення покупок в Інтернет- магазині, навчання з комп’ютерної грамотності, створення електронної пошти, сканування документів та фотографій, видача книг за попереднім замовленням.
Про все це дізналися учні, переглянувши відеоролик «Зручно, корисно, доступно», який наша бібліотека презентувала на конкурс відеороликів серед бібліотек великого Добропілля. Бібліотекарі запропонували молоді відео - подорож «Найсучасніші бібліотеки світу» та пройти тест на тему: «Що я знаю про сучасні бібліотеки».
           

         Після перегляду відеоролика «Зручно, корисно, доступно» пройшло його  жваве обговорення. Молодь дійшла висновку, що наша бібліотека - супер, креативна та сучасна. Присутні побажали перемоги в конкурсі і поставили лайки на каналі ютуб. На закінчення зустрічі бібліотекарі провели бібліографічний огляд  літератури «Увага! Нові книги!». Всі присутні на заході виявили бажання стати  друзями та постійними користувачами нашої бібліотеки, тому що вона - сучасна, креативна та відповідає  вимогам сьогодення!

         

          


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 215 | Додав: tetyana | Рейтинг: 3.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]