Четвер, 28.03.2024, 22:58 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Червень » 30 » Соціальна активність - категорія без віку
08:33
Соціальна активність - категорія без віку

     

      29.06.2021 року у приміщенні Добропільської міської центральної бібліотеки відбулася зустріч осіб старшого віку з представниками Добропільської міської ради, фахівцями Добропільської централізованої бібліотечної системи. Зустріч була присвячена обговоренню Аналітичного звіту по тренінгах, які проводилися під час впровадження проєкту "Соціальна активність - категорія без віку", що був організований громадською організацією «Фундація підтримки осіб старшого віку "Вік щастя"» м. Слов'янськ за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Для участі в проєкті були запрошені особи поважного віку з міст Донецької області, а саме: Добропілля, Дружківки, Краматорську та Покровську.

   

 На зустрічі були присутні: директор КО «ПБ Добропільської МТГ» Ладченко О. В., заступник директора Козачук І. О., завідувачка Білицької міської бібліотеки - філії  Краснопольська Т. В.. Начальник відділу культури і туризму Добропільської міської ради  Хорошавіна І. В. приєдналася до зустрічі он-лайн через платформу "Zoom".

  

   Аналітичний звіт щодо аналізу рівня залученості людей поважного віку до процесів прийняття рішень та управління в громаді перед присутніми представили бібліотекар Білицької міської бібліотеки - філії Великоіваненко Ю. О. та голова ОСББ «Прометей» Снісаренко О. І..

 

  Проведене дослідження мало на меті визначити проблемні моменти в контексті взаємодії людей поважного віку з органами місцевого самоврядування та активізації людей поважного віку до розвитку своїх громад, де проводилися тренінги. Проведеним дослідженням було проаналізовано участь осіб поважного віку в житті своїх громад через використання ними інструментів участі: звернення громадян, доступ до публічної інформації, електронні петиції, громадські слухання та обговорювання, діяльність громадської ради, бюджет громадських ініціатив (бюджет участі) тощо. За підсумками дослідження, розроблені окремі рекомендації, використання яких сприятимуть покращенню рівня взаємодії людей поважного віку з ОМС та місцевою владою, та сприятимуть більшому залученню людей старшого віку до життя громад. Під час обговорення аналітичного звіту і розроблених рекомендацій, присутні на заході дійшли висновку, що треба продовжувати взаємодію з особами старшого віку для налагодження співпраці не лише на міській території нашої новоствореної громади, а й розповсюджувати використання інструментів участі у житті громади для осіб поважного віку, що мешкають у сільських населених пунктах Добропільської ОТГ.

 

 Захід не залишив нікого осторонь, учасники висловили бажання навчатися, продовжувати і розповсюджувати  отриманий досвід і знання, надалі по території громади.
 Проєкт «Соціальна активність – категорія без віку» здійснюється громадською організацією «Фундація підтримки осіб старшого віку "Вік щастя"» за підтримки Фонду сприяння демократії U.S. Embassy Kyiv Ukraine посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 192 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]