Четвер, 25.04.2024, 12:00 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Листопад » 5 » Співробітництво Білицької міської бібліотеки – філії №4 з спеціальними класами
18:08
Співробітництво Білицької міської бібліотеки – філії №4 з спеціальними класами
 
Мова піде про співпрацю спеціальних класів, відкритих у цьому році у Білицькій ЗОШ №10 та міської бібліотеки.
 
Спеціальні класи є реалізація права дітей з особливими вадами ( зору, слуху, порушеннями мовлення) освітніми потребами на здобуття загальної середньої освіти за місцем проживання. І веде ці класи кваліфікаційний педагог, старший учитель Гапон В. Д.
 
«Не можна зводити духовний світ маленької дитини лише до навчання» 
В. О. Сухомлинський. Саме на такій позиції стоїть учителька В. Д. Гапон. Вона завбачливо веде хлопчиків та дівчаток не лише до витоків знань, а й до чистих джерел високої моральності, щоб вони зростали творцями добра на землі.
 
 
За ініціативою бібліотечних працівників Краснопольської Т. В., Гук Л.П. та вчителя В. Д. Гапон заняття завжди проходять у цікавій формі. Це – вікторини, круглі столи, заочні подорожі, конкурси та ін. Л. П. Гук заохочує дітей до коротких співбесід, обміну враженнями про прочитане. Відтак спонукає їх розвивати мовлення.
 
Водночас Л. П. Гук дуже уважна до дитячої допитливості. Вона детально продумує зміст і організацію занять. На одному з таких занять діти добре розповідали вірші, скоромовки, загадували загадки. Лінкіна Анастасія розповіла вірш « Осінь», Гуменюк Володимир «Синє небо», Полегенький О. загадку про воду, Гнатюк О.- про вітер. Скоромовку « Осіннє листя» Стегній Діана.
 
Хто відповідає правильно, того Валентина Дмитрівна лагідно гладить по голівці, хто помилився, тому тихо говорить, що треба подумати. Ніхто не почувається гіршим від інших. Уміє класовод шанувати дитячу гідність! В.Д. Гапон пильно стежить за настроєм дітей, їх працездатністю.
 
Метою бібліотеки є встановлення та розвиток співробітництва з спеціальними класами.Така вимоглива позиція свідчить про те, що в бібліотеці не зупиняються на досягнутому, усвідомлюють потребу дальшого розвитку важливої роботи залучення до участі спеціальних класів в міську бібліотеку.
 

Нравится

Подібні новини:


Категорія: Про бібліотеку | Переглядів: 1223 | Додав: tetyana | Теги: інтегрований клас, новини 2011 року, Гапон Валентина Дмитрівна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]