П`ятниця, 29.03.2024, 01:50 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Жовтень » 12 » Відкриття безкоштовного інтернет-центру
11:19
Відкриття безкоштовного інтернет-центру

12 жовтня в бібліотеці-філії № 4 м. Білицьке відбулося святкове відкриття Інтернет-центру з вільним доступом до мережі Інтернет. За перемогу у конкурсі від програми «Бібліоміст» бібліотека отримала 2 комп'ютери, 2 веб-камери, навушники з мікрофонами, принтер та сканер.

 

На святкове відкриття Інтернет-центру були запрошені: Білицький міський голова Заварзін Олександр Тихонович, депутат Білицької міської ради Куліш Тетяна Олександрівна, представники громадської організації «Джерело», станції «Юний технік», бібліотекарі з учнями ЗОШ № 8, ЗОШ № 9, ЗОШ № 10, ліцею та користувачі бібліотеки. Урочисте розрізання червоної стрічки стало символічним початком переходу бібліотеки на новий рівень обслуговування, коли користувачі за допомогою Інтернет в бібліотеці відкриють для себе світ без меж.

Завідуюча бібліотекою Краснопольська Тетяна Володимирівна розповіла про програму«Бібліоміст», про те, що відкриття цього центру стало можливим завдяки участі бібліотек Добропільської міської бібліотечної системи в конкурсі проектів «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» від програми «Бібліоміст».  Тетяна Володимирівна зазначила, що відкриття Інтернет-центру в м. Білицьке -  значна подія не тільки для бібліотекарів, але й для всіх мешканців міста, тому що всесвітня мережа Інтернет дасть можливість користувачам відкрити для себе нові горизонти життя. Головна мета центру – впровадження нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету в бібліотеці, надання можливості людям-інвалідам жити «життям без кордонів».

Бібліотекар Гук Лариса Петрівна познайомила присутніх з проектом «Життя, яке бажає жити», за яким буде працювати бібліотека-філія № 4. Білицький міський голова Заварзін О.Т. сказав багато теплих слів в адресу міської бібліотеки, подякував бібліотекарям за плідну працю задля отримання гранту, звернувся до присутніх дітей з проханням дбайливого ставлення до комп’ютерного обладнання та розповів про перспективи культурного розквіту нашого міста.

Депутат Білицької міської ради Куліш Тетяна Олександрівна розповіла про співпрацю шкіл з міською бібліотекою, про те, що бібліотекарі допомагають дітям в підготовці читацьких конференцій та надають багато інших послуг. Тетяна Олександрівна побажала колективу бібліотеки творчої наснаги та хороших читачів.

Голова громадської організації «Джерело» Поддубняк Володимир подякував бібліотекарям за участь у такому важливому проекті. «Проект «Життя, яке бажає жити» - це великий крок вперед», - сказав Володимир.  Для інвалідів збудували такий гарний пандус, якого немає ніде, ні в одній бібліотеці району. Володимир подякував керівникам міста та бібліотеки за ті комфортні умови, бібліотечні послуги, які надаються людям з обмеженими можливостями.

Бібліотекар Алтанець Віра Іванівна запропонувала дітям відгадати загадки про бібліотеку, книгу та комп’ютер. Родзинкою свята стало вітання учнів ЗОШ № 10: Ленко Андрія, Рак Валентина, Крилової Наталії, Костєвої Катерини, Буряк Дарини, Махібороди Влада, які читали вірші, співали пісні та частушки про бібліотеку та Інтернет.

Кордюков Артем, Петров Денис, Краснопольський Артем на практиці продемонстрували нові бібліотечні послуги, які безкоштовно доступні користувачам за допомогою комп’ютерів та мережі Інтернет. Бібліотекарі подякували присутнім за участь у святі відкриття та запросили всіх стати користувачами Інтернет-центру міської бібліотеки.

Проект почав втілюватися у життя! В добру путь!

 

Фотозвіт

Подивитися відео з цого заходу


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Про бібліотеку | Переглядів: 2076 | Додав: tetyana | Теги: новини 2011 року, інтернет | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]