Середа, 24.04.2024, 08:49 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Квітень » 13 » Великодній дзвін
12:20
Великодній дзвін

Великий день! Великий день!
Ясний Великдень на землі!
Багато радості й пісень
Приніс нам янгол на крилі…

Напередодні великого християнського свята Великодня бібліотекарі завітали до учнів 3-го та 4-го класів ЗОШ № 8 ( кл. керівники Рязанцева Т.В. та Березовська Т.В.) для того, щоб розповісти дітям, як українці зустрічають це свято.


Великдень святкується в Україні ще з 10 сторіччя навесні і пов`язаний із воскресінням Ісуса Христа. Тиждень перед святом називають Чистим, або Страсним. У ці дні в господарстві все чистять, білять хату, розмальовують, прикрашають. Найважливіший день Вербного тижня – четвер. У п`ятницю чи суботу печуть паску – високий, круглий хліб, який символізує вічність людського життя. Цього дня господиня хвилюється особливо. Коли випікається паска, треба, щоб нікого чужого в хаті не було. 

Невід`ємною частиною Великоднього стола є писанка. У наших предків яйце є символом весняного відродження природи, продовження роду. Фарбоване яйце вважається оберегом. З писанок розпочинався Великодній сніданок у кожній українській оселі.

Діти з зацікавленістю слухали розповіді бібліотекаря, брали участь у діалогах і вікторинах. Учням були наочно продемонстровані вербові гілочки, пасхальна крашанка і невеличка паска, а також книжки про життя Ісуса Христа та періодичні християнські видання.

На завершенні свята дітям були подаровані пасхальні наліпки для яєць, щоб кожен син і донька зробили свій внесок до святкового приготування.

Христос Воскрес! – щебече дивно
Мала пташина у гніздечку.
Христос Воскрес! – моя родино,
Моя хатино, мій садочку.
Христос Воскрес! – шепочуть квіти,
          Несеться шелест їх по лузі. 

Нравится

Подібні новини:


Категорія: Християнські свята | Переглядів: 1445 | Додав: tetyana | Теги: новини 2012 року, Великодень | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]