П`ятниця, 29.03.2024, 11:38 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Травень » 8 » Неопалима купина людської пам'яті
11:13
Неопалима купина людської пам'яті

Минають роки, відлітають у вічність. 67 років минуло з тієї тривожної ночі, коли настала тиша. Прийшов мир, за який заплачено ціною життя мільйонів людей.

             Хвилина мовчання, хвилина мовчання 

             Пекуча й терпка, як сльоза,
             Хвилина мовчання - в ній наша любов і гроза. 
             Як подвиг полеглих.

             Священна хвилина мовчання.

 

Напередодні Дня Перемоги в бібліотеці відбулася зустріч з ветеранами та учасниками Великої Вітчизняної війни. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять полеглих, запалили свічу.

На зустріч була запрошена історик – краєзнавець Харченко Л. А., яка розповіла про пошукову роботу, що ведеться декілька років, про перезахоронення останків воїнів, полеглих на землі Добропільщини. Привітала присутніх зі святом Перемоги та подарувала книгу – документальні спогади « Донбас: війна, перемога».

«Гірко, страшно говорити про війну», - так почав свої спогади Царик Іван Григорович. Війна застала його підлітком,а він вже став дорослим, бо весь тягар того часу взяв на свої плечі. Після війни призваний до лав Радянської Армії, служив в Австрії.

           Трагедія - незмірна, героїзм – безмежний.
           Не старіють душею герої,
           Що були в тих жорстоких боях. 

           Хай гримить Вам салют Перемоги,                                                                                    Вічна Слава Вам, Слава в віках!

Нелегко складалася доля Волкова А. І., якому довелося визволяти не тільки свою країну, але й сусідні держави. Свій салют Перемоги він зустрів в Угорщині.

Своїми спогадами про події Великої Вітчизняної війни поділилися секретар спілки ветеранів Шевченко Т. П. та депутат Білицької міської ради Чала А. І.

Це вони, тоді ще юні дівчата, допомагали нашим воїнам: в’язали шкарпетки, рукавички, - таким чином працювали для фронту, для спільної перемоги.

        Спасибі,солдати, за подвиг століть,
        Якому нема і не буде ціни, 
        За право і щастя родитись і жить.
        І сіяти жито на мирні лани. 

Уважно слухали присутні білицького поета Васильєва С. Ф., який своїми віршами вшанував пам’ять визволителя – воїна, захисника, подякував за перемогу, побажав здоров’я та довголіття.

Запрошені на захід поринули в зачарований світ музики та співу на воєнну тематику у виконанні вчителя музичної школи №2 Федорчука Максима Ігоревича та працівників Палацу культури імені Т. Г. Шевченка - Бовкун А., Краснопольського А., Проданова І.

До цієї події бібліотекарі оформили книжкову виставку – експозицію « Шляхами мужності і слави».

       Багато на нашій землі обелісків,
       Вкарбовані в них золоті імена
       Вклонися, людино їм низько – низько – 

       Це пам'ять, яку залишила війна.

 

       Хай добром нам стеляться дороги.
       Хай життя нам більше втіхи дасть,
       Та знаймо, що за радість Перемоги
       Заплачено мільйонами нещасть.
       Доземно вклонімося в цей вікопомний день
       Ветеранам Великої Вітчизняної війни. 


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Велика Вітчизняна війна | Переглядів: 1581 | Додав: tetyana | Теги: новини 2012 року, Велика Вітчизняна війна, день перемоги, Харченко Лідія Анатоліївна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]