П`ятниця, 19.04.2024, 13:43 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2011 » Березень » 15 » Дзвенять Кобзареві струни
18:04
Дзвенять Кобзареві струни
 
Сьогодні у бібліотеці-філії № 4 м. Білицьке пройшов літературно-музичний калейдоскоп «Дзвенять Кобзареві струни». Захід було присвячено 198-й річниці від дня народження  відомого українського поета Тараса Григоровича Шевченка.
 
 
Щовесни, коли тануть сніги                                  
І на рясті просяє веселка,
Повні сили й живої снаги,
Ми вшановуєм свято Шевченка.
 
І сьогодні на шевченківське свято бібліотекарі запросили до себе учнів ЗОШ № 10, які не тільки були глядачами, але й були ведучими разом з бібліотекарями, виразно й натхненно читали кобзареві вірші. Вихованці музичної школи № 2 м. Білицьке (Бєлогурова К., Видренко А., Тулупова А., Ярмошик Л., Ярмошик Н.) разом зі своїм керівником Леоновою Оксаною Вікторівною чуттєво грали на бандурах та проникливо співали пісні на вірші Т. Шевченка: «Садок вишневий…», «Зоре моя вечірняя», «Зацвіла в долині калина».
 
 
Впродовж свята школярі (Ленко А., Костєва К., Коханова К., Лігуша В., Зубенко А., Єфременко А., Рак В., Крилова Н., Губа Ю., Кузнєцова А., Бовкун В., Буряк Д.) читали вірші. Гарно читали, виразно, з вогником в очах, відчуваючи кожне слово у вірші, кожну думку великого Кобзаря. Бібліотекар ЗОШ № 10 Петрова Тетяна Олександрівна підтримувала всіх читців, адже вона допомагала кожному учневі, вчила їх читати вірші Шевченка, розуміти їх та пропускати крізь свою душу.
 
 
Вчитель української мови та літератури ЗОШ № 10 Бикова Валентина Григорівна може пишатися своїми учнями, адже вона змогла привити дітям любов до рідного слова, до рідної мови не тільки віршами Шевченка, але й творами багатьох українських письменників. Валентина Григорівна акцентувала увагу на те, що не треба з Тараса Шевченка робити «діда у кожусі», адже йому було тільки 47 років, а це  ще досить молода людина.
 
Там, де живуть українці, з'являються пам'ятники поету. Вони встановлені в усіх обласних центрах України, багатьох містах і селах держави, а також у містах за кордоном. Цій темі була присвячена слайдова презентація «Пам'ятники Кобзарю», яку представила Краснопольська Тетяна Володимирівна, завідуюча Білицькою бібліотекою-філією № 4.
 
 
Не тільки вірші Шевченка звучали на святі, але й вірші міських поетів, які писали на шевченківську тему. Так, прозвучали вірші добропільського поета Миколи Блохіна, який був вчителем української мови і літератури в ЗОШ № 3 м. Добропілля, випускника ЗОШ № 10, нині студента І курсу Донецького національного університету факультету журналістики, молодого білицького поета Антона Кордюкова (їхні вірші ввійли до збірки міських поетів «На крилах надії»).
 
 
Бібліотекар філії № 4 Гук Лариса Петрівна підготувала огляд книжної виставки-вікторини «Велич Тарасового слова» для глядачів. Родзинкою виставки стала книга-рукопис шевченкових віршів, репринтне (відтворене) видання.
 
 
Вікторина «Що я знаю про Кобзаря?», проведена бібліотекарем філії № 4 Алтанець Вірою Іванівною, показала, що діти гарно знають творчість Тараса Григоровича, тому що на всі питання вікторини знали відповіді. А самий активний учасник отримав приз – книгу.
 
 
В кінці свята, в знак подяки за участь у заході, всі учасники одержали призи. 
 
 
Шевченко іде по світу. На всіх континентах звучить його слово, на всіх континентах зведено пам'ятники йому. І ніколи не зміліє повноводна ріка шани й любові до поета. Ніколи не згасне Прометеїв вогонь «Кобзаря», котрий підхоплюють все нові й нові молоді руки й серця, щоб передати наступним поколінням.          
 
Свято було підготоване  бібліотекарями <Білицької бібліотеки-філії № 4 Добропільської міської ЦБС в рамках заходів, присвячених темі «Літературні події року».

Нравится

Подібні новини:


Категорія: Шевченківські заходи | Переглядів: 1536 | Додав: admin | Теги: Тарас Шевченко, новини 2011 року | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]