П`ятниця, 19.04.2024, 23:50 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Березень » 21 » ЇЇ величність - Книга
12:25
ЇЇ величність - Книга

                                      
Книги – морська глибина,
Хто в них пірне аж до дна,
Той і труду мав досить, 
Дивнії перли виносить
                                                       І. Франко

Наша бібліотека взяла участь у проведенні міських Свят читацьких захоплень  "Книжковий дивограй", присвячених Всеукраїнському тижню дитячої та юнацької книги. Свято проводиться в рамках Року дитячої творчості з метою сприяння обдарованих дітей і підлітків інтересу до книги і читача. Бібліотекою були проведені такі заходи:  "Подорож до країни – Читалії" у 7 класі ЗОШ № 8 та « Країна мудрої книги» у 6 класі ЗОШ №10.

На захід були запрошені учні 7 класу ЗОШ №8 та шкільний бібліотекар Міськова Н. В., з якими був проведений урок "Подорож до країни – Читалії". Учні із задоволенням приймали участь у цікавих і пізнавальних вікторинах та літературних конкурсах : « Дай правильну відповідь», « Доповни прислів’я», « Впізнай письменника за портретом,            " Літературні анаграми".

Особливо дітям сподобалась «Шутлива вікторина», з якої учні у веселій формі дізналися, наприклад, що критик – це не мешканець острова Крит, а людина, яка займається оцінкою творів літератури, та багато іншого. Всі школярі були відзначені заохочувальними призами.

Переможець Мінаков Андрій, який став кращим читачем, нагороджений цінною      книгою.

Також чудово пройшов захід з учнями 6 класу ЗОШ №10 (кл. керівник Кривоконь     В.Ф.).

З дітьми було проведено свято «Країна мудрої Книги».

Дотепно і кмітливо діти відповідали на запропоновані вікторини та конкурси: «Відгадай загадку», «У країні міфів», «Портрет літературного героя». «Цікаві слова». Заінтригувало школярів слайд-шоу «Пам’ятники літературним героям”, з якого дізналися, що у Франції є пам’ятники відважному Д’Артаньяну, а у Києві – Мальвіні та Пуделю Артемону, П’єро та Буратіно, які стоять біля входу до лялькового театру. Найкращим читачем у 6 класі стала Штагер Вікторія, яка також отримала цінний приз, а всі учасники були нагороджені невеличкими сувенірами.

Ось і промайнули веселі свята, але не закінчується дружба з книгою, тому що людина, яка вміє і любить читати – це щаслива людина.

Закінчився перший етап Свят читацьких захоплень. Переможці першого етапу Мінаков Андрій та Штагер Вікторія приймуть участь у другому обласному етапі, який передбачає проведення он - лайн вікторини .

Поздоровляємо переможців першого етапу! Бажаємо перемоги на обласному рівні!

Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 1424 | Додав: tetyana | Теги: новини 2013 року | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]