П`ятниця, 26.04.2024, 19:24 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Серпень » 21 » Чудова земля Україна!
17:19
Чудова земля Україна!



                        Святковий день - двадцять четверте серпня,
                        Так хочеться усмішок і пісень.
                        Віднині Україна незалежна.
                        Запам'ятайте, люди, світлий день!
                        Здійснилась давня заповітна мрія,
                        Бажання і надія поколінь.
                        Це почуття свободи серце гріє
                        І піднімає думи височінь.

Конституція України.
Розділ 1,стаття 1: Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.
День Незалежності України — головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.

Серпневі дні для кожного українця особливі, багаті на важливі дати: 23 серпня – День Державного Прапору, а 24 серпня – День незалежності України – головне державне свято.

 

Напередодні Дня незалежності у бібліотеці відбувся захід «Чудова земля Україна»,історико-краєзнавчий круїз для молодшого та середнього шкільного віку. 
Кожна дитинка повинна знати минуле рідного краю,тому що саме на них надія,на майбутнє покоління,що вони також впевнено і гордо нестимуть прапор Батьківщини та захищатимуть її незалежність.
Рідний край, рідна земля, Батьківщина, Україна… Які це прості й разом з тим прекрасні святі слова для кожного українця. Рідний край починається для дитини з маминої колисанки, батьківської хати та стежинки з барвінками та кущем калини, з прадавніх коренів українського роду.

Історія українського народу має героїчні й трагічні сторінки:багато випробувань випало на долю українців. Русь – Україна – це наша прадідівська земля. Вона відома світові своїми щедротами: хлібом – сіллю і піснею, відважною воєнною звитягою в обороні прав.

Віками наш волелюбний народ боровся з татарськими ордами, турецькими яничарами, польськими феодалами саме за волю,свободу,незалежність.
Вперше День Незалежності України було відзначено 16 липня 1991 року - в пам'ять про те, що рік тому - 16 липня 1990 року - Верховна Рада Української РСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України . Одночасно, того ж 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української РСР ухвалила постанову «Про День проголошення незалежності України», в якій зазначалося: «Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року, Верховна Рада УРСР постановляє: «Вважати день 16 липня, - Днем проголошення незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України»». Згодом, 18 червня 1991 року, було внесено відповідні зміни до статті 73 Кодексу законів про працю Української РСР, внаслідок чого в переліку святкових днів з'явився запис: «16 липня - День незалежності України».

Проте, в силу того, що ВР УРСР 24 серпня 1991 року ухвалила Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на Всеукраїнському референдумі, виникла потреба змінити дату святкування Дня незалежності України. Тож 20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про День незалежності України».

З проведеного заходу діти дізнались багато нового з історії матінки України, ознайомились з книгами з виставки-перегляду «Сторінками історії», відповідали на питання хронологічної вікторини, пограли у краєзнавчу гру-подорож «Від рідного міста – до Києва», прослухали аудіозапис «Гімн України» та й просто з користю та веселощами провели час у Храмі книги.


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Державні свята України | Переглядів: 1121 | Додав: tetyana | Теги: новини 2013 року, День Незалежності України | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]