Субота, 27.04.2024, 07:10 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Січень » 29 » Сонячне світло бібліотерапії
09:10
Сонячне світло бібліотерапії

«Ну що б, здавалося, слова… Слова та голос – більш нічого, А серце б’ється – ожива, Як їх почує!..» - писав Т.Г. Шевченко. А особливо тоді, коли добре літературне слово звучить з уст одного з перших помічників школярів – бібліотекаря.

Понад три роки міська бібліотека працює із соціально незахищеними дітьми корекційного класу ЗОШ №10 (кл. керівник Гапон В.Д.) за програмою «Душу лікує добро і слово».

Мета програми - допомога учням молодшого шкільного віку у формуванні щоденної потреби читання книг, сприяння духовному збагаченню особистості та творчому розвитку дитини.

Форми роботи обираються бібліотекарем дитячого абонементу за критеріями цікавості та сучасності: сеанси мультсерпантину – перегляд пізнавальних мультфільмів як наочне закріплення інформації заходу, народознавчі круїзи, святкові ранки, уроки-подорожі, інформинки, театралізовані свята та багато інших форм. Учні корекційного класу разом зі своєю вчителькою В.Д.Гапон радо відвідують заняття українського народознавчого клубу «Калина» в бібліотеці.

Педагогічна майстерність Валентини Дмитрівни допомагає коректувати бібліотечні сценарії для більш повнішого засвоєння цікавої та корисної інформації.

Цього разу для школярів звичайний урок фізкультури перетворився на урок здоров’я “Здоровим будь!». Діти із задоволенням взяли участь у спортивних змаганнях «Хто найспритніший?», «Весела скакалочка», «Магічне коло», відповідали на питання психологічного тесту.

Кожний подібний захід піднімає настрій, укріплює фізичне здоров’я, налаштовує на позитив. Тісна співпраця школи та бібліотеки дає свої позитивні результати: діти приходять до бібліотеки не тільки вибрати книги, але й за порадою, провести чудово вільний час, поспілкуватися. Для них бібліотека перетворилася в місце, де їх завжди вислухають і допоможуть.

Слово та добре ставлення лікує душу, відновлює емоційний стан дітей, додає впевненості у власних силах. У цьому дивовижна сила бібліотерапії!


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Корекційний клас ЗОШ №10 | Переглядів: 869 | Додав: tetyana | Теги: Корекційний клас, новини 2015 року, народознавчий клуб «Калина», Гапон Валентина Дмитрівна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]