Середа, 24.04.2024, 14:34 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Лютий » 14 » 14 лютого-День Святого Валентина-Всесвітній день закоханих
12:30
14 лютого-День Святого Валентина-Всесвітній день закоханих

«Я тебе кохаю…». Різні віки. Різні мови, все різне. Єдине-кохання. Кохання-вогонь і лід, поезія і проза, як пісня, без кінця та краю, що лине над степами: як біг струмка, як грім і блискавиця, як зірка, що вражає сміливця красою й простотою водночас. Кохання-все, що було. Буде. Воно зігріває у свята й будні.

Кохання - джерело творчого натхнення багатьох поколінь. До цієї одвічної теми завжди зверталися письменники, художники, скульптори, філософи. Композитори. До кожного з нас рано чи пізно в душу заглядає кохання. Воно поза віком і часом. 14 лютого – День Святого Валентина – Всесвітній день закоханих.

Це хвилююче свято прийшло до нас зі сходу, де його відзначають щороку. Різні перекази, легенди стверджують. Що Святий Валентин – не вигаданий. У Давньому Римі цим іменем був названий один священик. Жив він у III ст. н.е., у роки царювання Клавдія II Як відомо, цей імператор прославився своєю жорстокістю, деспотизмом. Клавдій II заборонив одружуватися воїнам. Бо, мовляв. Вони тоді не так пильно нестимуть службу.

Рим, III століття нашої ери. Імператор мріє створити найсильнішу армію у світі. «Справжній чоловік має бути справжнім воїном, а не сидіти біля жіночої спідниці.-заявляє він.-і оскільки воїн має бути завжди в поході, далеко від дому. То ніщо не повинно зв’язувати його з домівкою. Я забороняю воїнам моїх легіонів одружуватися». А священик Валентин, не зважаючи на заборону та небезпеку. Таємно одружував закоханих. Усе закінчилося сумно. Валентина кинули до в’язниці.

Тюремний наглядач зрозумів. Що у камері знемагає освічена, душевно багата людина. Він ставився до Валентина із співчуттям, і, як міг, полегшував його муки. У цього наглядача тюрми була донька Джулія - надзвичайної краси дівчина, але вона була сліпою. Невдовзі священик Валентин став її учителем. Він навчав дівчину арифметиці, географії. Відкрив перед нею світ. Якого вона ніколи не бачила. Валентин закохався у Джулію і вона відповіла взаємністю. Вони взялися за руки, впали на коліна і почали гаряче молитися, щоб Бог послав Джулії зір.

Раптом у тюремну камеру увірвалося яскраве світло. - О,Валентине, я бачу!вигукнула Джулія. Їхній радості не було меж. Але 14 лютого 269 року Валентина стратили. Його не змогло врятувати навіть палке кохання прекрасної Джулії. Усю ніч перед стратою з 13 на 14 лютого він писав коханій листи. «Твій Валентин»,- такими були останні слова у них. У 469 році, священика зарахували до лику святих.

Відтоді Валентина вважають єдиним святим покровителем усіх закоханих. З того часу минуло майже дві тисячі років. Та слова кохання живуть і досі. Весь світ у день 14 лютого зізнається у коханні. Дорогі друзі! Запрошуємо Вас до міської бібліотеки почитати книги про чарівне почуття –кохання. Бажаємо Вам щастя, здоров'я, миру та кохання.


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 772 | Додав: tetyana | Теги: новини 2015 року, день святого валентина, про свята | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]