П`ятниця, 26.04.2024, 23:48 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Березень » 21 » 21-31 березня: «Чисте джерело поезії»
11:25
21-31 березня: «Чисте джерело поезії»

Уся історія людства показує, що поетичне слово йде поруч із людиною, воно формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання як самого автора, так і читачів. Всесвітній день поезії — свято, яке відзначається щороку 21 березня (у день весняного рівнодення). Встановлене 1999 року ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО. Уперше відзначено 21 березня 2000 року.

День поезії для кожного з нас — це нагадування сучасникам про великих поетів, які своїм твердим словом впливали на долі цілих держав і завжди були в пошані. Наша бібліотека пропонує своїм читачам поринути у світ поезії завдяки книжковій виставці «Лунає поезія в прозорім повітрі», розташованій на дорослому абонементі.

Розділ «Величне українське слово» подарує спілкування з найкращими зразками поезії рідної України, як відомими, так і невідомими. Нікого не залишать байдужими вірші Миколи Хвильового, Василя Стуса, Ліни Костенко, Івана Франка та багатьох інших поетів.

Розділ «Краса світової поезії» ознайомить читачів з віршами поетів різних країн світу. Кожен знайде свій улюблений вірш, який буде відповідати стану його душі!

Розділ «Білицьке: зупинка «Поетична» нагадає читачам про те, що наше місто може пишатися своїми поетами, що творять історію краю і власних хвилювань пером та римою.

Збірники поезій «Крылья надежды», «На крыльях надежды», «Чувства вслух», «Обретение крыльев», авторські збірники віршів В.Брика «Гармония бытия», Є.Бахтіна «От иронии к сарказму», С.Васильєва «Рифмы сердца», «Улица Соцтруда», А. Копцова «Мой край», «Про комплекс «Белицкое» наше, что есть в округе краше?» зачарують своїми зрозумілими, легкими, близькими серцю словами.

Запрошуємо усіх користувачів бібліотекою відвідати книжкову виставку «Лунає поезія в прозорім повітрі», яка буде експонуватися з 21 по 31 березня. Читайте вірші, даруйте собі маленьке свято!


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 765 | Додав: tetyana | Теги: виставка, новини 2015 року | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]